Cicle de Música antiga: Concert "La Foguera de les Vanitats" Festival Llums d'Antiga

Horaris

Altres

Se celebra a:
L'Auditori de Barcelona.
Es venen les entrades a:
L'Auditori de Barcelona.


INTÈRPRETS:
O Vos Omnes | Xavier Pastrana, direcció | Iban Beltran, direcció escènica

REPERTORI:
Cants de carnaval i laudes d'H. Isaac, Lorenzo de Mèdici, G. Savonarola, F.Cioni. Música de W. Byrd i O. di Lasso a partir de la meditació sobre el salm 50 de G. Savonarola. J. Desprez: In te domine speravi


L'Ensemble O Vos Omnes presenta al primer concert del festival Llums d'Antiga un abans i un després del monjo dominic Girolamo Savonarola a la Florència dels Mèdici. Des de l'església de Sant Marc, Savonarola va predicar amb vehemència i va criticar durament la corrupció dels governants, el luxe dels rics i els pecats de l'Església.

La Florència d'abans de l'arribada del monjo era una ciutat on les músiques per als carnavals i els cants més descarats i atrevits eren part indispensable de les festes als palaus florentins. Amb la rígida doctrina de Savonarola i la seva influència, a Florència es van prohibir totes aquestes manifestacions festives i les cançons van ser substituïdes per laudes i motets de contingut religiós.

El seu poder va acabar amb els Mèdici, tal i com es va representar a La foguera de les vanitats, on es van cremar vestits i maquillatge, miralls i pintures, llibres, partitures i instruments. Finalment, el monjo va atacar el Papa Alexandre VI i en la lluita contra els Borja va trobar la seva fi: va rebre l'excomunió, va ser torturat i condemnat a mort, víctima del mateix foc que havia atiat.

L'Auditori de Barcelona

Adreça:
Lepant, 150
:
Eixample
Barri:
El Fort Pienc
Codi postal:
08013
Població:
Barcelona
On
L'Auditori de Barcelona
Quan
04/02/2020

Telèfon

Telèfon venda d'entrades:
902 10 12 12

Web

Web venda d'entrades:
www.auditori.cat

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any