Ciutat Flamenco

La 26a edició de Ciutat Flamenco torna a fer pujar a l’escenari les propostes que han marcat l’evolució del flamenco durant el segle XXI.

Al programa figuren Chicuelo, Antonio Lizana, Rocío Márquez, Miguel Poveda, Pere Martínez, Antonio Rey, María Terremoto y Bailaoras & La Chana, així com l’espectacle xHerencia, de Tablao Flamenco.

A més, el festival celebra el 40è aniversari del Taller de Músics amb l’estrena d’Iberiana, obra del pianista Lluís Vidal, que revisita la Iberia d’Albéniz. Vidal dirigirà una big band amb grans intèrprets, en un espectacle que inclourà cant, ball i percussió flamenca.


Ciutat Flamenco celebrarà la seva 26a edició del 16 al 31
de maig, amb noms en el seu cartell de la talla de Rocío Márquez, María Terremoto i Chicuelo. Durant aquests dies, els deu espectacles que s´inclouen en la programació central es desplegaran per Luz de Gas, L´Auditori de Barcelona, BARTS i Taller de Músics 24. La inauguració anirà a càrrec de Chicuelo, presentant el seu darrer disc
Uña y carne, el dijous 16 de maig a les 21h a Luz de Gas.
Chicuelo (16 de maig, Luz de Gas) actuarà a la inauguració mostrant en directe el seu nou disc, Uña y carne, nascut onze anys després del seu darrer treball en solitari. Rocío Márquez (18 de maig, L´Auditori) presentarà per primera vegada a Catalunya "Visto en el jueves", el cinquè disc d´estudi de la cantaora. "Dos partes de mí" és el darrer àlbum d´Antonio Rey (29 de maig, Luz de Gas), que uneix la rigidesa de la tradició jonda amb la desimboltura expressiva del jazz. També tindrem l´oportunitat de veure en directe María Terremoto (30 de maig, Luz de Gas), qui treu a la llum el seu primer treball discogràfic, "La huella de mi sentío" presentat en el marc de la Bienal de Flamenco de Sevilla 2018.

El baile serà protagonista de "Bailaoras. El nuevo tiempo" (31 de maig, BARTS), una producció estrenada el 24 de maig de 2018 al Festival de Flamenco de Madrid. A les bailaoras Carmen La Talegona, Lucía La Piñona, María Moreno, Mercedes de Córdoba i Rosario Toledo s´unirà de manera especial una llegenda del baile: La Chana.
Antonio Lizana visitarà Barcelona per presentar a Ciutat Flamenco un espectacle que viatja pels seus tres discos, De Viento (2012), Quimeras del Mar (2015) i Oriente (2017). Ho farà el 17 de maig a Luz de Gas.

Ciutat Flamenco està organitzat per Taller de Músics, que celebra el seu 40è aniversari durant 2019. En aquest marc, el pianista i compositor Lluís Vidal (24 de maig, L´Auditori) estrena Iberiana, una revisitació de la popular "Iberia" d´Isaac Albéniz. Sorgit de les aules del Taller de Músics Escola Superior d'Estudis Musical i
professor de l´escola és el cantaor Pere Martínez (23 de maig, Luz de Gas), qui va inaugurar la passada edició de Ciutat Flamenco amb el grup Aurora. Aquest any crearà a mida pel festival un recital de cante tradicional que abordarà els pals més clàssics del flamenco. Per últim, i també amb el segell de l´Escola de Flamenco del Taller de Músics, el festival tornarà a comptar amb Tablao de Músics (25 de maig, Taller de Músics 24). Aquest cop el grup de joves talents flamencos ha preparat l´espectacle xHerencia, tradició, modernitat, música i ball.

Aquesta edició de Ciutat Flamenco tornarà a comptar amb activitats paral·leles. La primera d´elles será el I Congrés de Flamencologia i Pedagogia Flamenca (24 i 25 de maig), que inclourà conferències, presentacions, exposicions, tallers oberts, taules rodones i recitals, de la mà de reconeguts experts com Pepe Motos, Alba Guerrero i Pedro Burruezo, per esmentar-ne alguns. La segona és la nova col·laboració del festival amb el Tablao Flamenco Cordobés, que s´uneix a la seva programació els diumenges 19 i 26 de maig amb els bailaores Juan de Juan, Karime Amaya i Paloma Fantova, amb David Cerreduela a la guitarra.

Diversos llocs

Adreça:
C Nou de la Rambla, 113
:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona
On
Diversos llocs
Quan
Del 16/05/2019 al 31/05/2019.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any