Concert “Folkocrazy”, de Rufus Wainwright

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Grec.
Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.
Es venen les entrades a:
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

El cantautor i compositor nord-americà passa per primera vegada pel Festival de Barcelona interpretant els temes d'un pròxim disc.

El mateix Elton John el considera un dels més grans compositors del moment. I d'ambició i d'inquietuds no li'n falten a aquest artista, fill de músics de folk i germà d'una cantautora que precisament l'acompanyarà a Barcelona. Ell s'ha col·locat entre els grans del folk i el pop, amb seguidors repartits per tot el món des que va començar a editar discos a finals del segle passat. Però aquesta és només una dimensió de l'artista, que també s'ha llançat a compondre òperes contemporànies. La segona i última, Hadrian (basada en la figura de l'emperador d'aquest nom), la vam veure al Festival de Peralada aquest 2022 amb una posada en escena obra del marit de l'artista, Jörn Weisbrodt, que s'inspirava en l'obra del fotògraf Robert Mapplethorpe. Sí, la carrera de Rufus Wainwright oscil·la entre l'alta cultura i la música popular, passant per les cançons de Judy Garland. Inclassificable com és, s'ha convertit en tota una icona dels nostres temps, tan famós per les seves interpretacions èpiques, líriques, sempre commovedores, com per la música que va compondre per a la banda sonora de films coneguts ( El diari de Bridget Jones , Shrek ...) o les obertes referències a les experiències sexuals traumàtiques que va viure de jove.

Potser algun cop ha expressat la seva voluntat de centrar els esforços en la composició d'òperes, però l'artista no ha renunciat a res. El de Barcelona serà un dels tres únics concerts amb la seva banda que oferirà a l’Estat, així que no hi haurà gaires oportunitats més de viure una nit d'estiu amb Rufus Wainwright.

Una producció de The Project i Producciones Animadas.

Guitarra i veu: Rufus Wainwright

Direcció musical, guitarra: Brian Green 

Teclat i piano: Jacob Mann 

Baix: Alan Hampton

Percussió: Kyle Crane 

Veus de suport i violí: Petra Haden 

Veu de suport: Lucy Wainwright Roche

Teatre Grec

Adreça:
Pg Santa Madrona, 36
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Teatre Grec
Quan
24/07/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any