Festes de Santa Eulàlia

Tradicions. La festa de la Laia, de caràcter familiar, és un dels esdeveniments més importants del calendari festiu de Barcelona.

També coneguda com la festa d’hivern de Barcelona, les festes de Santa Eulàlia són una celebració molt apreciada per la ciutadania barcelonina.

Santa Eulàlia, patrona de la ciutat fins al segle XVII, va ser una nena que va defensar els seus ideals davant dels romans. Les festes li reten homenatge amb actes especials com la processó de les Laies, on desfilen totes les gegantes de Ciutat Vella, o el seguici de Santa Eulàlia, cercavila de la gegantona Laia amb els gegants, nans, capgrossos i el Bestiari Històric de la Ciutat que recorre els carrers del barri Gòtic fins a la plaça de Sant Jaume, on clouen la desfilada amb un gran ball. 

També us recomanem la diada castellera a la plaça de Sant Jaume, el ball de l’Àliga a la basílica de Santa Maria del Mar o el correfoc.

La celebració tindrà lloc el cap de setmana del 10 al 12 de febrer, amb una àmplia programació per a tots els públics.

 

Altres

Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

Santa Eulàlia és la festa major d’hivern de Barcelona i una gran celebració de la cultura popular d’arrel tradicional. En són protagonistes els membres més joves de les colles i associacions que, any rere any, ens mostren la seva vitalitat i el seu talent creatiu. A la gegantona Laia, l’acompanyen els gegants i les gegantes, els dracs, els diables, l’Àliga de la Ciutat i moltes altres de les nostres figures festives.

Per primer cop, el cant coral participa en les festes amb les veus més joves del Raval i els veterans Cors de Clavé, mentre que la Diada Castellera de Santa Eulàlia inaugura un any més la temporada amb la participació de totes les colles de la ciutat. Pel que fa a la dansa, a les ballades de sardanes i mostres d’esbarts s’hi sumen les colles bastoneres.

Diversos equipaments i espais de la ciutat

Adreça:
Plaça de Sant Jaume, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Diversos equipaments i espais de la ciutat
Quan
Des de 10/02/2023 al 12/02/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any