"Grec'23" Festival de Barcelona: ‘Beethoven 7’, de Sasha Waltz & Guests / Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu

Dansa. Estrena mundial de l'espectacle de la coreògrafa Sasha Waltz a partir de la setena simfonia de Beethoven.

La coreògrafa alemanya Sasha Waltz va idear una coreografia per a la setena simfonia de Beethoven com a part d’una producció del canal ARTE per commemorar el 250è aniversari del naixement del compositor.

La visió d'un món més lliure que suggereix la música de Beethoven és la base de la creació coreogràfica de Sasha Waltz, que pren les idees de revolució i d'un món nou i les amplifica, mentre posa en relació la música amb els sons d'avui. 

I és que Sasha Waltz recorre per al seu muntatge a un compositor dedicat a la música electrònica, Diego Noguera, que dialogarà amb la seva música amb la creació del compositor alemany. S'encarrega d'interpretar-la l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Fitxa artística

Concepte i coreografia: Sasha Waltz. Música: Ludwig van Beethoven, Diego Noguera. Direcció musical: Lucas Macías Navarro. Interpretació musical: Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Dramatúrgia: Christopher Drum, Jochen Sandig. Dansa / coreografia: Clémentine Deluy, Rosa Dicuonzo, Edivaldo Ernesto, Tian Gao, Eva Georgitsopoulou, Hwanhee Hwang, Annapaola Leso, Jaan Männima, Sean Nederlof, Virgis Puodziunas, Sasa Queliz, Zaratiana Randrianantenaina, Orlando Rodriguez.

Durada: 90 minuts.

Consulteu més informació al web del Grec Festival.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Grec.
Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.
Es venen les entrades a:
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

El somni musical d'un món nou i lliure, convertit en dansa i en diàleg amb els sons electrònics per una de les companyies més innovadores de l'escena europea de la dansa. Amb l'actuació en viu de l’Orquestra del Liceu.

L'any 2020 es commemorava el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven i el canal de televisió francoalemany ARTE es va proposar interpretar i enregistrar les nou simfonies del compositor en nou ciutats europees. Entre aquestes ciutats, Delfos, on la cadena va convidar la coreògrafa Sasha Waltz i la seva companyia a crear una coreografia a partir de la música de la Simfonia número 7 opus 92 en la major . Beethoven havia escrit la composició l'any 1811, quan començava a quedar-se sord i en un període de guerres d'alliberament, entre la Revolució francesa i la Restauració. En aquest context, i amb una música que buscava una transformació espiritual de l'audiència, Beethoven es preguntava si les persones eren o no autènticament lliures. D'aquells interrogants naixia una música que expressa l'ideal de llibertat artística. 

Aquest somni convertit en so, aquesta visió d'un món més lliure que suggereix la música és la base de la creació coreogràfica de Sasha Waltz, que pren les idees de revolució i d'un món nou i les amplifica, mentre posa en relació la música amb els sons d'avui.  I és que Sasha Waltz recorre per al seu muntatge a un compositor xilè instal·lat a Berlín i dedicat a la música electrònica, un Diego Noguera que firma composicions d'electrònica experimental i que, aquest cop, dialogarà amb la seva música amb la creació del compositor alemany. S'encarrega d'interpretar-la l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, una formació nascuda l'any 1847 que, de fet, és la més antiga de tot l'Estat i que, des de l'any 2012, dirigeix el mestre Josep Pons.

Lidera la companyia de dansa Sasha Waltz & Guests la Sasha Waltz, una coreògrafa alemanya que es va formar a Amsterdam i als EUA, va crear la seva pròpia companyia a Berlín el 1993 i, gairebé trenta anys més tard, ha recorregut mig món, ha codirigit la Schaubühne am Lehniner Platz (2000-2004) i l'Staatsballett Berlin (2019). Al Grec Festival de Barcelona, Sasha Walts & Guests ha presentat fins ara els espectacles Travelogue III-All Ways Six Steps i Allee der Kosmonauten (1997), una fascinadora versió de l'òpera Dido & Aeneas (2008) i Continu (2011).

Una producció de Sasha Waltz & Guests. Realitzada a Radialsystem Berlin.

Sasha Waltz & Guests té el finançament del Departament de Cultura i Europa del Senat de Berlín.


Concepte i coreografia: Sasha Waltz

Música: Ludwig van Beethoven, Diego Noguera

Direcció musical: Riccardo Minasi

Interpretació musical: Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu 

Vestuari: Federico Polucci, Bernd Skodzig

Il·luminació: Martin Hauk

Dramatúrgia: Christopher Drum, Jochen Sandig

Assajos: Yael Schnell

Dansa / coreografia: Clémentine Deluy, Rosa Dicuonzo, Edivaldo Ernesto, Tian Gao, Eva Georgitsopoulou, Hwanhee Hwang, Annapaola Leso, Jaan Männima, Sean Nederlof, Virgis Puodziunas, Sasa Queliz, Zaratiana Randrianantenaina, Orlando Rodríguez

Teatre Grec

Adreça:
Pg Santa Madrona, 36
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Teatre Grec
Quan
Des de 05/07/2023 al 06/07/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any