‘María Antonieta’

Espectacles. Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta.

Filla menor de l’emperador austríac Francesc I i de Maria Teresa de França, Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l’hereu al tron de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir als Borbons i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea. L’obra relata la seva tempestuosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia arrossegada per l’onada de l’aixecament popular i el seu judici i execució l’any 1793.

Un text original de l’actriu Analía Puentes, protagonista de l’obra, a partir de diverses fonts (la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals entre Maria Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l’època…), serveix de detonant per a un treball d’encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Escola de Jessica Walker.

Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: la reina, l’amant, l’estrangera, la malbaratadora, la mare, l’actriu, la dona, la inadaptada, l’esposa, l’adolescent i la condemnada.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Gaudí de Barcelona.
Es venen les entrades a:
Teatre Gaudí de Barcelona.

Un text original de l'actriu a partir de diverses fonts (la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals entre María Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l'època...) serveix de detonant per a un treball d'encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Escola de Jessica Walker. Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: La reina, l'amant, l'estrangera, la malbaratadora, la mare, l'actriu, la dona, la inadaptada, l'esposa, l'adolescent, la condemnada.

Sinopsi

Filla menor de l'emperador austríac Francesc I i de María Teresa, María Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l'hereu al tron de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir als Borbons i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea. L'obra relata la seva tempestuosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia arrossegada per l'ona de l'aixecament popular i el seu judici i execució l'any 1793.

Per a desprestigiar a la reialesa, la Revolució havia d'atacar a la reina i en la reina a la dona. No es va estalviar cap calúmnia per a portar-la a la guillotina: tots els vicis, totes les formes de depravació van ser atribuïdes sense vacil·lar a "la lloba austríaca". De la carrossa d'or al carro de l'escorxador, de luxe a la privació, del triomf a la guillotina, la vida de María Antonieta és el símbol tràgic del brutal naixement d'una nova era en la Història de la Humanitat.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Jessica WalkerDramatúrgia: Analía Puentes i Camilo Zaffora(Versió lliure del text "María Antonieta" de Stefan Zweig)Actriu: Analía PuentesAsistencia tècnica: Catalina CalvoConstrucció de mobiliari: Jorge GareisFotografia: Ulises FontanaAudiovisuals: Bruno Zaffora

Teatre Gaudí de Barcelona

Adreça:
C Sant Antoni Maria Claret, 120
:
Eixample
Barri:
la Sagrada Família
Codi postal:
08025
Població:
Barcelona
On
Teatre Gaudí de Barcelona
Quan
Des de 16/02/2021 al 10/03/2021

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any