'Adolf Fargnoli. Del noucentisme a l'avantguarda'

Talla i bijuteria. L'univers fascinant d'Adolf Fargnoli, un artista d'origen italià que va deixar una empremta al cor del noucentisme gironí.

Descobert per l'arquitecte Rafael Masó, Adolf Fargnoli va emergir com un virtuós de la talla de fusta, destacant especialment per les seves magnífiques arquetes amb aplicacions metàl·liques i interiors folrats de seda.

Amb cinquanta exposicions tant a nivell nacional com internacional entre 1918 i 1933, Fargnoli es va convertir en un mite de la Girona noucentista, aclamat per crítics, artistes i intel·lectuals.

El 1932 es va transformar en un dissenyador fascinat per l'estètica de Hollywood. Radicat a Barcelona, va desenvolupar les seves creacions per D'Annali, una línia de bijuteria femenina que, malauradament, no va arribar mai a materialitzar-se.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Descobreix la Història d'Adolf Fargnoli: de la Talla a la Bijuteria.

L'exposició que el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) presenta, ens trasllada a l'univers fascinant d'Adolf Fargnoli, un artista d'origen italià que va deixar una empremta significativa al cor del Noucentisme gironí. Descobert per l'arquitecte Rafael Masó, Fargnoli va emergir com un virtuós de la talla de fusta, destacant especialment per les seves magnífiques arquetes amb aplicacions metàl·liques i interiors folrats de seda, cada una amb un nom poètic que les caracteritzava.

Amb cinquanta exposicions tant a nivell nacional com internacional entre 1918 i 1933, Fargnoli es va convertir en un mite de la Girona noucentista, aclamat per crítics, artistes i intel·lectuals. No obstant això, el 1932 va marcar un punt d'inflexió en la seva trajectòria quan es va transformar en un dissenyador fascinat per l'estètica de Hollywood. Radicat a Barcelona, va desenvolupar les seves creacions "D'Annali", una línia de bijuteria femenina que, malauradament, no va arribar mai a materialitzar-se.

El 1933, una crisi emocional i la seva natura bohèmia el van conduir a una depressió profunda. Malgrat la seva producció literària personal, la guerra i la postguerra van significar una davallada creativa, amb només una breu recuperació cap al 1945. Fargnoli va morir silenciosament el 1951.

El MNAC ens presenta una versió ampliada de l'exposició que es pot veure a Girona del 30 de desembre de 2023 al 20 d'abril de 2024. Aquest projecte acompanya una coedició de catàleg realitzada per ambdues institucions i Úrsula Llibres, oferint als visitants una oportunitat única de plongar-se en la rica història d'aquest artista multifacètic.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Des de 14/06/2024 al 20/10/2024

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any