"Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut"

Exposicions. La implicació municipal en el proveïment alimentari és una singularitat històrica de Barcelona.

Alimentar la població sempre ha estat una preocupació per a les ciutats. Ha estat una clau decisiva en la seva relació amb els territoris, en l’evolució al llarg dels segles de les tecnologies per aconseguir productes alimentaris i en les condicions en què homes i dones han pogut nodrir-se i mantenir la vida.

Assegurar el proveïment i la seguretat alimentària va ser una de les ocupacions principals del Consell de Cent, la institució municipal barcelonina creada el 1249, des del seu inici. D’aleshores ençà, el Govern de la ciutat ha maldat per garantir el subministrament i la qualitat dels aliments, perquè n’ha tingut la competència directa, perquè ha actuat de manera subsidiària, o bé perquè ha buscat alternatives a l’acció insuficient d’altres autoritats.

La intervenció del Govern municipal arriba fins avui, amb Mercabarna, gran rebost de Barcelona i la Mediterrània occidental, i amb una xarxa activa de mercats municipals.

Aquesta llarga trajectòria d’implicació municipal decisiva en el proveïment alimentari és una singularitat històrica de Barcelona que no es dona de manera equiparable a la majoria de metròpolis europees.


Horaris

Altres

Se celebra a:
Saló del Tinell.

Alimentar la població ha resultat sempre una preocupació per a les ciutats. Ha estat una clau decisiva en la seva relació amb els territoris, en l’evolució al llarg dels segles de les tecnologies per aconseguir productes alimentaris i en les condicions en què homes i dones han pogut nodrir-se i mantenir la vida. Assegurar el proveïment i la seguretat alimentària va ser una de les principals ocupacions del Consell de Cent, la institució municipal barcelonina creada el 1249, des dels seus inicis.

D’aleshores ençà, el govern de la ciutat ha maldat per garantir el subministrament i la qualitat dels aliments, bé perquè n’ha tingut la competència directa, bé perquè ha actuat de manera subsidiària, bé perquè ha buscat alternatives a l’acció insuficient d’altres autoritats. La intervenció del govern municipal arriba fins avui, amb Mercabarna, gran rebost de Barcelona i la Mediterrània occidental, i amb una xarxa activa de mercats municipals.

Aquesta llarga trajectòria d’implicació municipal decisiva en el proveïment alimentari és una singularitat històrica de Barcelona que no es dona de manera equiparable a la majoria de metròpolis europees.

MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei - Saló del Tinell

Adreça:
Plaça del Rei, 9
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei - Saló del Tinell
Quan
Des de 16/10/2021 al 15/10/2022

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any