‘Alphone Mucha, la recerca de la bellesa’

Art noveau. L’exposició segueix l’evolució de l’inconfusible estil gràfic de Mucha a través de 80 obres, entre anuncis publicitaris i panells decoratius.

Alphonse Mucha (1860-1939) va ser un artista gràfic i pintor txec que es va fer famós al París dels darrers anys del segle XIX pels seus cartells teatrals per a l’actriu Sarah Bernhardt, els seus anuncis publicitaris i els seus elegants dissenys de panells decoratius. La seva obra va inspirar l’ art nouveau quan tot just començava a aparèixer. 

Aquesta mostra es divideix en tres seccions temàtiques: Les dones, icones i muses i Le Style Mucha, un llenguatge visual destaquen la seva aportació a l’ art nouveau a París; mentre que La bellesa, el poder de la inspiració gira entorn de la seva evolució després de tornar a terres txeques.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Palau Martorell.

Exposició de l'artista txec Alphonse Mucha, un dels màxims exponents de l'Art Nouveau.

Es podrà admirar una acurada selecció de 80 peces que inclou cartells, objectes, dibuixos, pintures i fotografies, provinents de la Mucha Trust, institució que vetlla per la preservació, conservació i per promoure el llegat del pintor.L'exposició ALPHONSE MUCHA compta amb 3 seccions temàtiques. La primera, dedicada a les Dones, les seves icones i muses. Al segon apartat, l'exposició se centra en el llenguatge visual de l'artista, explorant les idees que hi ha rere els seus panells decoratius i estudiant les característiques de la seva fórmula de disseny per a assolir la bellesa en l’art. L'última secció mostra exemples de les últimes obres de l'artista, abordant com "le style Mucha" es converteix en l'art de construir missatges. S'exposen cartells que inspiren la solidaritat txec-eslava, així com el seu excepcional oli Cançó de Bohèmia, pintat el 1918, l'any que el seu país va assolir la independència. L'exposició conclou amb una projecció a gran escala de les imatges digitals dels 20 llenços de L'epopeia eslava.

Palau Martorell

Adreça:
Carrer Ample, 11
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Palau Martorell
Quan
Des de 05/07/2023 al 15/10/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any