‘Antonio López’

Realisme espanyol. Una acurada selecció de pintures, escultures i dibuixos que permet traçar un recorregut per la trajectòria de l’artista al llarg de set dècades de treball.

Pintor, escultor i dibuixant, per a Antonio López (Tomelloso, Ciudad Real, 1936), la realitat és, simplement, un punt de partida, en el qual el procés és tan important com l’obra acabada. Treballa en els seus quadres al llarg de diversos anys, de vegades durant dècades, i amb cada pinzellada destil·la l’entrellat de l’objecte o el paisatge, fins que aconsegueix plasmar-ne l’essència al llenç.

Aquesta exposició és la primera mostra monogràfica retrospectiva d’Antonio López que es presenta a Barcelona. Estructurada en blocs temàtics, la mostra posa de manifest que certs motius sobre els quals l’artista reflexiona persisteixen i, alhora, evolucionen al llarg de la seva carrera: els interiors domèstics, els paisatges i les vistes urbanes —principalment de Madrid—, les natures mortes o la figura humana.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala d'Exposicions.

Antonio López és el màxim representant del moviment realista espanyol de la segona meitat del segle XX. De producció lenta, meditada i minuciosa, la seva obra no admet classificacions ni simplificacions.

L’exposició «Antonio López» reuneix una acurada selecció d’una vuitantena d’obres —entre pintura, escultura i dibuix— procedents de diferents col·leccions públiques i privades, com ara el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, de Madrid; la Fundació Sorigué, de Lleida, l’Hamburger Kunsthalle; el Baltimore Museum of Art i el Museum of Modern Art de Nova York, entre d’altres.

És la primera exposició monogràfica retrospectiva que es presenta a Barcelona, i permet traçar un recorregut per la trajectòria artística d'Antonio López al llarg de set dècades de treball, des de les primeres obres de joventut, dels anys cinquanta, fins a la seva producció més recent. Estructurada en blocs temàtics, la mostra posa de manifest com certs motius sobre els quals l'artista reflexiona persisteixen i, alhora, evolucionen al llarg de la seva carrera: els interiors domèstics, els paisatges i les vistes urbanes -principalment de Madrid-, les natures mortes o la figura humana.

Fundació Catalunya La Pedrera - Sala d'Exposicions

Adreça:
Passeig de Gràcia, 92
:
Eixample
Barri:
la Dreta de l'Eixample
Població:
Barcelona
On
Fundació Catalunya La Pedrera - Sala d'Exposicions
Quan
Des de 22/09/2023 al 14/01/2024

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any