“Arxius Lambda. El nou Museu Munch d’Oslo”

Exposicions. El projecte d’aquest museu planteja una reflexió sobre els paradigmes que renoven, avui, el llenguatge de l’arquitectura i la forma de viure les ciutats.

Aquesta mostra documenta els dotze anys de treball que l’Estudio Herreros ha dedicat al projecte del Museu Munch d’Oslo, l’obertura del qual, que va tenir lloc l’octubre de 2021, coincideix amb la presentació de La Virreina Centre de la Imatge.

Lluny de les gramàtiques emprades per les exposicions d’arquitectura, la idea d’arxiu al·ludeix aquí a tot un seguit de materials que documenten la història interna del projecte i que mai veuen la llum, ja que solen ser considerats com “paper burocràtic” per part dels estudis.

Enmig d’una conjuntura en què la major part dels museus està repensant les seves atribucions i els seus sentits públics, considerem necessari apropar-nos a un cas radicalment diferent: el d’una institució museogràfica que es construeix des de zero, el d’una ciutat que transforma la seva fisonomia amb l’aparició d’un nou element arquitectònic, el d’uns usos ciutadans i col·lectius que donen sentit a una infraestructura cultural.

 “Arxius Lambda. El projecte del Museu Munch d’Oslo” mostra com les noves formes de fer arquitectura són el resultat d’intensos processos de diàleg polític i social, de col·laboracions a llarg termini entre agents diversos. Entre els nombrosos documents que s’hi presenten, cal destacar les imatges inèdites que el fotògraf d’arquitectura Iwan Baan ha realitzat sobre l’edifici, les quals no el mostren des d’una perspectiva fetitxista o objectual, sinó mitjançant un prisma imprevist.

L’exposició es completa amb un conjunt de diàlegs on les principals veus de l’escena internacional debatran sobre quins paradigmes renoven, avui, el llenguatge de l’arquitectura i la forma de viure les ciutats.

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Virreina Centre de la Imatge.

Realitzada en cooperació amb CentroCentro, de Madrid, i arc en rêve, de Bordeus, aquesta mostra documenta els dotze anys de treball que l’Estudio Herreros ha dedicat al projecte del Museu Munch d'Oslo, l'obertura del qual, l'octubre de 2021, coincideix amb la presentació de La Virreina Centre de la Imatge.

El nom de l’exposició,  Arxius Lambda, utilitza el lema en el qual es va emparar la proposta per preservar el seu anonimat en el concurs internacional i que, inusualment, va ser usada pels mitjans fins que es va començar a construir l'edifici. Lluny de les gramàtiques emprades per les exposicions d'arquitectura, la idea d'arxiu al·ludeix aquí a tot un seguit de materials que documenten la història interna del projecte i que mai veuen la llum, ja que solen ser considerats com «paper burocràtic» per part dels estudis, els quals arriben a redibuixar els plànols per a unes publicacions netes que desproblematitzen els edificis a què es refereixen.

Enmig d'una conjuntura on la major part dels museus està repensant les seves atribucions i els seus sentits públics, considerem necessari apropar-nos a un cas radicalment diferent: el d'una institució museogràfica que es construeix des de zero, el d'una ciutat que transforma la seva fisonomia amb l’aparició d'un nou element arquitectònic, el d'uns usos ciutadans i col·lectius que donen sentit a una infraestructura cultural.

Així,  Arxius Lambda. El projecte del Museu Munch d'Oslo mostra com les noves formes de fer arquitectura són el resultat d'intensos processos de diàleg polític i social, de col·laboracions a llarg termini entre agents diversos. Entre els nombrosos documents que es presenten, cal destacar les imatges inèdites que el fotògraf d'arquitectura Iwan Baan ha realitzat sobre l'edifici, les quals no el mostren des d'una perspectiva fetitxista o objectual, sinó des d'un prisma situat i d'ús imprevist.

L'exposició es completa amb un conjunt de diàlegs on les principals veus de l'escena internacional debatran sobre quins paradigmes renoven, avui, el llenguatge de l'arquitectura i la forma de viure les ciutats.

La Virreina Centre de la Imatge

Adreça:
C la Rambla, 99
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
La Virreina Centre de la Imatge
Quan
Des de 29/10/2021 al 20/02/2022

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any