“Balenciaga. L’elegància del barret”

Exposicions. Arriba a la ciutat la primera exposició internacional sobre els barrets de Balenciaga.

Barcelona presenta la primera mostra internacional centrada en els barrets de Balenciaga, considerat un dels creadors més importants de l’alta costura. Coproduïda pel Museu del Disseny de Barcelona i el Cristóbal Balenciaga Museoa, l’exposició presenta el resultat d’anys de recerca conjunta sobre les seves col·leccions de barrets. Van ser creats als departaments de barreteria de la casa d’alta costura a París i Madrid.

Amb més de vuitanta peces i una desena de conjunts, l’exposició repassa la història de la moda des de finals dels anys trenta fins al 1968, moment en què van tancar les cases Balenciaga en ambdues capitals. Si la visiteu, podreu impregnar-vos de l’estil i forma que caracteritzaven els dissenys de Balenciaga. Hi trobareu barrets amb volums depurats i estilitzats creats a partir de formes molt simples, gairebé abstractes. 

La mostra us ensenyarà els processos creatius del dissenyador, des de la cerca de materials i tècniques fins al resultat final. A més, també s’hi destaca la importància de les dones en el negoci, ja que els departaments de París i Madrid van ser dirigits per dones, com també ho eren les venedores. També entendreu el context social i cultural d’una època en la qual lluir un barret Balenciaga dotava d’un prestigi absolut.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.
Organitzat per:
Barcelona Centre de Disseny.

Exposició fruit d’anys de recerca conjunta sobre les col·leccions de barrets del Museu del Disseny de Barcelona i el  Cristóbal Balenciaga Museoa, que també coprodueixen la mostra.

Amb més de vuitanta peces i una desena de conjunts, es tracta de la primera exposició internacional centrada en els  barrets de Balenciagacreats als departaments de barreteria de la casa d’alta costura a París i Madrid, des de finals dels anys trenta fins al tancament de les cases de Balenciaga el 1968.

Cristóbal Balenciaga va establir un estil i una forma molt característics en els seus dissenys per a barrets, amb volums depurats i estilitzats que es creen mitjançant formes molt simples, gairebé abstractes, sent en si mateixos, autèntiques escultures. La mostra aprofundeix en la singularitat del treball del dissenyador tot ressaltant les  formes innovadores, la cerca de materials i tècniques, i el  caràcter artesanal de la seva producció de barrets. Posa també en relleu el  món femení que donava forma al disseny i les creacions de Balenciaga: els departaments de París i Madrid van ser dirigits per dones, les barretaires, i les venedores també ho eren. Trobarem doncs aquest treball de dones com a contrapunt al món femení que els usava, a les dones “tocades” per Balenciaga.

Des d’una òptica contemporània, la mostra s’aproxima a la importància que tenia aquest accessori per  distingir-se en el context social i culturalde l’època donat el gran prestigi que suposava ser clienta de Balenciaga.

Comissaris: Igor Uría, Cristóbal Balenciaga Museoa i Sílvia Ventosa, Museu del Disseny de Barcelona.

Museu del Disseny de Barcelona

Adreça:
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38
:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona
On
Museu del Disseny de Barcelona
Quan
Des de 17/06/2021 al 03/10/2021

Web

Web inscripcions:
https://barcelonadesignweek.com

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any