‘Barcelona ciutat gegant. 600 anys de festa i tradició‘

Cultura popular. La mostra ens convida a endinsar-nos en un recorregut gegant per descobrir anècdotes, dades i curiositats, algunes poc o gens conegudes.

Barcelona ciutat gegant. 600 anys de festa i tradició vol ser un dels eixos vertebradors dels sis-cents anys de gegants a Barcelona, on es pugui tenir una perspectiva de 360º sobre la història, la tradició, el present i el futur del món geganter com a element emblemàtic de les nostres festes populars.

Hi trobareu diversos gegants inactius de Barcelona, així com els gegants de la Ciutat del 1984 i del 1999, els caps originals restaurats dels gegants vells de la Casa de la Caritat i altres sorpreses.

A més a més, la mostra vol aprofundir en el coneixement del món dels gegants i de les persones que en tenen cura, i descobrir anècdotes i curiositats al voltant de les grans figures festives de la ciutat, contextualitzant-ho tot al llarg de la història.

Més informació.

Horaris

“Barcelona, ciutat gegant. 600 anys de festa i tradició” vol ser un dels eixos vertebradors dels sis-cents anys de gegants a Barcelona, on es pugui tenir una perspectiva de 360º sobre la història, la tradició, el present i el futur del món geganter com a element emblemàtic de les nostres festes populars.

A més a més, l’exposició, vol aprofundir en el coneixement del món dels gegants i de les persones que en tenen cura, i descobrir anècdotes i curiositats al voltant de les grans figures festives de la ciutat, contextualitzant-ho tot al llarg de la història. 

En commemoració als sis-cents anys d'existència provada documentalment de gegants festius tant a la ciutat de Barcelona com a Europa, aquesta mostra explica com la realitat festiva ha evolucionat al llarg dels segles, dotant-se de nous significats fins al punt que els gegants han esdevingut una de les icones indiscutibles de la identitat de la festa barcelonina.

Les primeres referències documentals de gegants a Barcelona les trobem vinculades a la processó que se celebrava amb motiu de la festa del Corpus Christi. En el Llibre de les solemnitats de Barcelona apareix citat que l’any 1424 va concórrer a la processó un Rey David ab lo Giguant, entre altres representacions teatralitzades que depenien del comú, sense cap mena de dubte, un gegant Goliat. Aquesta referència documental és, ara per ara, la primera que fa esment d’un gegant processional a Europa.

Museu Etnològic i de Cultures del Món *Parc Montjuïc

Adreça:
Passeig de Santa Madrona, 16*22
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Etnològic i de Cultures del Món *Parc Montjuïc
Quan
Des de 30/05/2024 al 18/05/2025

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any