‘Consuelo Kanaga. Copsar l’esperit’

Fotografia. La primera retrospectiva àmplia de l’obra de la nord-americana a Europa.

L’exposició recorre les sis dècades de la dedicació professional de Consuelo Kanaga a la fotografia.

Apassionada de la justícia social, més que la fotografia allò que realment interessava a Kanaga eren les persones i els seus problemes: la marginació social, la pobresa, l’assetjament racial, la desigualtat…, sobretot en relació amb la població afroamericana dels Estats Units.

Consuelo Kanaga va ser una de les poques dones que va arribar a exercir professionalment el fotoperiodisme, i en data tan primerenca com la dècada de 1910 als Estats Units. També va ser una de les poques que va mantenir una estreta relació amb els cercles d’avantguarda, tant a San Francisco com a Nova York, i l’amistat i el suport professional dels quals va obrir el camí a rellevants fotògrafes com, entre d’altres, Imogen Cunningham o Dorothea Lange.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
KBr - Barcelona Photo Center.

Consuelo Kanaga. Copsar l’esperit recorre les sis dècades de treball d’aquesta figura fonamental en la història de la fotografia moderna. Figura poc convencional, profundament compromesa amb la justícia social, Kanaga (1894-1978) va aconseguir exercir professionalment el fotoperiodisme en una data tan primerenca com la dècada de 1910. Va ser també una de les poques dones que va mantenir una estreta relació amb els cercles d’avantguarda nord-americans, tant a San Francisco, amb el Grup f.64, com a Nova York, amb la Photo League. En aquests contextos, la seva amistat i suport professional va obrir el camí a altres fotògrafes rellevants d’aquells anys. Tot i això, les desigualtats de gènere i les convencions socials van limitar la seva capacitat per dedicar-se plenament a la tasca artística. Va exercir treballs a jornada completa i destinava els caps de setmana a la feina personal.

L’exposició, organitzada a partir de la col·lecció del Brooklyn Museum, que ha custodiat el seu arxiu, compta amb prop de 180 fotografies (majoritàriament impressions d’època) i material documental divers. Alhora que recorre i contextualitza el treball de Consuelo Kanaga i presenta algunes de les seves imatges icòniques, incideix també en el paper de la fotografia a la representació del món afroamericà.

KBr - Barcelona Photo Center

Adreça:
Av Litoral, 30
:
Sant Martí
Barri:
la Vila Olímpica del Poblenou
Població:
Barcelona
On
KBr - Barcelona Photo Center
Quan
Des de 15/02/2024 al 12/05/2024

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any