Exposició "De Montmartre a Montparnasse (1889-1914). Artistes catalans a París"

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Picasso.

El París que van conèixer els creadors i creadores catalanes a principis del segle XX era la capital mundial de l’art modern i el bressol de l’experimentació avantguardista. Pintors, gravadors, il·lustradors, músics, intèrprets, escriptors, periodistes i d’altres personatges van plasmar la seva percepció la Ciutat de la Llum en obres que ara podem contemplar en conjunt en aquesta gran exposició.

Aquesta proposta multidisciplinària permet al públic endinsar-se en el paisatge urbà i humà del moment, en la seva realitat quotidiana i les maneres de viure-la; ens apropa a la feina dels artistes i els seus condicionants i al món del lleure i dels espectacles. Els retrats i autoretrats completen un panorama que transcorre entre dos grans esdeveniments històrics –l’Exposició Universal de 1889 i el començament de la Gran Guerra el 1914– i entre dos pols urbans marcats per la vida artística: el Montmartre de fi del segle XIX i el Montparnasse que es consolida com a indret relacionat amb l’art des de principis del segle XX. També hi figuren altres geografies parisenques: l’Ile de la Cite, Belleville, el Canal de Saint Martin o els bulevards i els seus entorns.

Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Isidre Nonell, Joaquim Sunyer, Lluïsa Vidal, Laura Albéniz, Pau Casals, Isaac Albéniz, Enric Granados, Joaquim Nin, Maria Gay, o Jaume Brossa són solament alguns dels noms que podem trobar en aquesta mostra d’artistes catalans que van viure i treballar a París, tot lluitant per trobar el seu camí a partir de la irrenunciable llibertat artística i creativa, per les possibilitats de donar a conèixer la seva obra o per donar resposta als encàrrecs de marxants per satisfer els gustos de moda dels seus clients.

Museu Picasso

Adreça:
Carrer de Montcada, 15 - 23
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
Museu Picasso
Quan
Des de 22/11/2024 al 30/03/2025

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any