‘Del gòtic al metavers’

Ubicació: Botigues de la Generalitat

Experiència immersiva. Un viatge interactiu i didàctic que ens conduirà pel passat, el present i el futur del Consolat de Mar, amb motiu del 750è aniversari de la institució.

Del gòtic al metavers proposa un recorregut en 12 etapes que barreja formats i temporalitats diferents: mitjançant maquetes, mapes, reproduccions, armadures, monedes, vídeos o facsímils, navegarem del segle XIII fins a l’actualitat.

Coneixerem de primera mà què era, que és i què vol ser el Consolat de Mar, aquesta institució gairebé mil·lenària nascuda a casa nostra. També descobrirem el rol i la importància internacionals del Consolat de Mar en aspectes com el dret marítim internacional, la regulació del comerç internacional, la resolució alternativa dels conflictes, o la incidència en àmbits com la cultura, la gastronomia o els costums.

Horaris

Del 15 de juny al 22 d’octubre de 2023, el Consolat de Mar i el Museu Marítim de Barcelona organitzen una exposició amb motiu del 750è aniversari del Consolat de Mar: una mostra interactiva i didàctica que ens durà a navegar del segle XIII fins a l’actualitat, per tal que petits i grans coneguin de primera mà què era, és i vol ser el Consolat de Mar, aquesta institució gairebé mil·lenària nascuda a casa nostra.

Comissariada pel periodista i reporter d’internacional de  La Vanguardia, Plàcid Garcia-Planas, i l’historiador i crític d’art Ricard Mas Peinado, descobrirem el rol i la importància internacionals del Consolat de Mar en aspectes com el dret marítim internacional, la regulació del comerç internacional, la resolució alternativa dels conflictes, o la incidència en àmbits com la cultura, la gastronomia o els costums.

Museu Marítim de Barcelona

Adreça:
Avinguda de les Drassanes, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu Marítim de Barcelona
Quan
Des de 15/06/2023 al 22/10/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any