“Donació Benet Rossell. Escriptures i trajectes”

Ubicació: Sala 64 d'art modern

Exposicions. La trajectòria d’un creador polifacètic i imprescindible de l’art català contemporani.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya repassa la trajectòria de Benet Rosell, un creador polifacètic, referencial i imprescindible de l’art català contemporani. La seva obra és vital per construir el relat de l’art català de la postguerra i segona avantguarda. Gràcies a la donació, el 2021, per part de la seva vídua, Cristina Giorgi, el museu va poder adquirir un nombre important de peces que permeten apreciar la inventiva de l’autor.

Una exposició que entrellaça el dibuix, el gravat, l’escriptura sígnica, l’escultura, el cinema, la música, el teatre i la poesia. Es pot visitar a la sala 64 d’art modern fins al pròxim 11 de setembre.


Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

L’obra de  Benet Rossell (Àger, 1937 – Barcelona, 2016) és imprescindible per construir el relat de l’art català de la segona meitat del segle XX.

Poeta, cineasta i creador plàstic, Rossell va ser un dels protagonistes de l’emergència de les pràctiques conceptuals i la  performance. Convivint amb la seva obra cinematogràfica experimental, l’artista va manifestar un interès particular pel dibuix, revestint l’ofici de ninotaire amb el mateix esperit d’avantguarda de Paul Klee o Saul Steinberg. Va fusionar el dibuix amb la cal·ligrafia, de vegades miniaturitzat (micrografies per mirar amb lupa), i el va portar, finalment, als dominis de la pintura. Central i marginal alhora, amb la seva radicalitat i la seva sensibilitat, Benet Rossell estableix punts de confluència entre l’art conceptual i l’art més líric i plàstic.

La  donació al Museu Nacional d’un conjunt important de la seva obra per part de la vídua de l’artista, Cristina Giorgi, permet apreciar  la diversitat de peces i la gran inventiva de Rossell. Es tracta d’una aportació fonamental per a la col·lecció d’art de postguerra i segona avantguarda del museu.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Des de 11/03/2022 al 11/09/2022

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any