'Dones. De Renoir a Sorolla'

Pintura i escultura. La dona com a protagonista del canvis socials entre els segles XIX i XX.

El Museu Diocesà de Barcelona acull l'exposició de pintura i escultura Dones. De Renoir a Sorolla, que mostra la dona com a protagonista dels nombrosos canvis socials que es produeixen entre finals del segle XIX i principis del XX.

L'exposició permet descobrir com els mestres de la pintura i l'escultura de l'època exploren el ric univers femení. En pintura, trobarem noms com A uguste Renoir, Joaquin Sorolla, Santiago Rusiñol, Ramon Casas o Joaquín Torres-García. En escultura, trobarem artistes com Manolo Hugué, Josep Clarà, Josep Llimona i Pablo Gargallo.

El recorregut expositiu està dividit en àmbits temàtics: la dona i la intel·lectualitat, el retrat, l’univers interior, els nuus i la conquesta de l’exterior. La mostra integra una selecció de peces del fons del Museu Diocesà de Barcelona i recupera la memòria de dues barcelonines destacades d'aquells temps: Dorotea de Chopitea i Sor Eulàlia Anzizu.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Diocesà de Barcelona.

La dona és protagonista de nombrosos canvis socials que es produeixen entre finals del segle XIX i principis del XX. En aquesta exposició descobrirem com exploren el ric univers femení d’aquest període mestres a la pintura com Auguste Renoir, Joaquin Sorolla, Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Joaquín Torres-García, i escultors de la rellevància de Manolo Hugué, Josep Clarà, Josep Llimona i Pablo Gargallo. El recorregut expositiu està dividit en diferents àmbits temàtics: la dona i la intel·lectualitat, el retrat, l’univers interior, els nuus i la conquesta de l’exterior.

La mostra integra també una selecció de peces del fons del Museu Diocesà de Barcelona i recupera la memòria de dues dones extraordinàries que van viure en la Barcelona d’aquell temps: Dorotea de Chopitea i Sor Eulalia Anzizu.

Museu Diocesà de Barcelona

Adreça:
Avinguda de la Catedral, 4
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Museu Diocesà de Barcelona
Quan
Des de 26/05/2022 al 25/09/2022

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any