“Dones i homes de l'antic Egipte”

Data final aproximada.

La mostra “Dones i homes de l’antic Egipte” proposa un recorregut al llarg de tres mil anys al costat de les dones i els homes que van viure en els diferents períodes de la història faraònica.

Dones i homes que ens han llegat representacions en forma d’estàtua, de relleu o de pintura parietal, on s’hi poden apreciar els seus trets corporals (fortament estereotipats, atesa la rigidesa canònica de l’art egipci), la seva indumentària i, en nombroses de les obres, els textos que ens proporcionen, en el millor dels casos, els seus noms i llurs títols associats a les tasques que van dur a terme en vida.

Tant qui va ocupar una alta posició dins la denominada piràmide social egípcia com qui va formar part de la seva ampla i multitudinària base té alguna cosa per aportar al coneixement sobre l’antic Egipte: camperols, servents, arquitectes, sacerdots, adoratrius, militars, escribes, administradors de temples, palaus o cases nobles…
Individus anònims o amb nom propi, com ara Idy, Nuby, Huy, Meritites, Neferu, Amenhotep o Pentaur, els quals van contribuir a crear i mantenir l’essència d’una civilització que ha sabut perdurar en el temps com cap altra. I, amb ella, els seus protagonistes.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Arqueològica Clos.


A partir d´una selecció d´obres del Museu Egipci de Barcelona, aquesta mostra proposa un recorregut al llarg de tres mil anys al costat d´aquells personatges que visqueren en el decurs dels diferents períodes de la dilatada història faraònica.

Dones i homes que ens han llegat representacions en forma d´estàtua, de relleu o de pintura parietal, on s´hi poden apreciar els seus trets corporals (fortament estereotipats, atès la rigidesa canònica de l´art egipci), la seva indumentària i, en nombroses de les obres, textos que ens proporcionen, en el millor dels casos, els seus noms i llurs títols associats a les tasques que dugueren a terme en vida.

D´aquí que, tant qui va ocupar una alta posició dins la denominada piràmide social egípcia, com qui va formar part de la seva ample i multitudinària base, tingui alguna cosa que aportar al coneixement sobre l´antic Egipte: camperols, servents, arquitectes, sacerdots, adoratrius, militars, escribes, administradors de temples, palaus o cases nobles... Individus anònims o amb nom propi, com ara Idy, Nuby, Huy, Meritites, Neferu, Amenhotep o Pentaur, els quals varen contribuir a crear i mantenir l´essència d´una civilització que –com cap altra– ha sabut perdurar en el temps i, amb ella, els seus protagonistes.

Fundació Arqueològica Clos

Adreça:
C València, 284
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona
On
Fundació Arqueològica Clos
Quan
Del 23/10/2019 al 31/12/2020.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any