‘El batec de la natura. Dibuixos del segle XIX de la col·lecció del Museu Nacional’

Exposicions. Una reflexió sobre la relació dels artistes amb la naturalesa.

En paral·lel a l’exposició que el Museu Nacional li dedicada a William Turner, ‘El batec de la natura’ presenta una selecció d’obres de la seva col·lecció que mostren la fascinació que els artistes del segle XIX van sentir per la natura.

La mostra aplega una selecció d’unes 80 obres, fonamentalment dibuixos, que es complementen amb un grup de pintures i material d’àlbums d’artistes. Es tracta d’un conjunt molt representatiu, i en alguns casos inèdit, de l’activitat desplegada per artistes com ara Baldomer Galofre, Marià Fortuny, Ramon Martí i Alsina, Lluís Rigalt, Antoni Fabrés o Jaume Morera, entre d’altres.

La mostra permetrà també aproximar-nos a la importància que va tenir la natura en l’art català, fonamentalment al llarg del segle XIX, moment en el qual es va produir una eclosió de l’interès per aquest motiu artístic, com una prova de la irradiació d’una sensibilitat coetània que es va estendre arreu d’Europa i que va cristal·litzar en l’aparició del moviment romàntic.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.
Activitats relacionades de l'exposició::
Exposició 'Turner. La llum és color'.

Selecció d’unes 80 obres, fonamentalment dibuixos, que es complementen amb u n grup de pintures i material d’àlbums d’artistes, que mostren la fascinació que els artistes que van treballar durant el segle XIX van sentir per la natura. És un conjunt molt representatiu de l’activitat desplegada per artistes, com ara Baldomer Galofre, Marià Fortuny, Ramon Martí i Alsina, Lluís Rigalt, Antoni Fabrés o Jaume Morera, entre d’altres, i del seu interès per representar un entorn natural pel qual es van sentir fortament atrets i fascinats.

La mostra ens parla de la importància que va tenir la natura en l’art català, fonamentalment al llarg del segle XIX, en un context en què a tot Europa es va produir una eclosió de l’interès per aquest motiu artístic, com una prova de la irradiació d’una sensibilitat coetània que es va estendre arreu i va cristal·litzar en l’aparició del moviment romàntic.

El Gabinet de Dibuixos i Gravats conserva un conjunt molt important d’obres que palesen el reflex d’aquesta sensibilitat, un fons molt desconegut i fins i tot, en alguns casos, inèdit.

En uns moments en què els temes mediambientals ens preocupen, aquesta exposició i la dedicada a William Turner, que es pot veure simultàniament, hi posen el focus.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Des de 20/05/2022 al 11/09/2022

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any