‘El millor disseny de l’any’

Exposicions. Mostra dels projectes seleccionats en totes les disciplines dels Premis FAD.

Què ha passat en el sector del disseny i l’arquitectura en els darrers dotze mesos? Quines han estat les propostes més destacades? Què aporten de nou?

Un any més, les associacions del FAD (Foment de les Arts i del Disseny) mostren al públic els projectes seleccionats en els diferents premis que organitzen en cadascuna de les seves disciplines: disseny gràfic i comunicació visual, disseny industrial, arquitectura i interiorisme.

En conjunt, la mostra ens ofereix una valuosa panoràmica del millor disseny de l’any, una selecció avalada pel criteri d’uns jurats formats per professionals de prestigi que han valorat l’excel·lència, l’originalitat i la innovació conceptual dels projectes presentats.

L’exposició està dividida en tres àmbits:

Disseny gràfic i comunicació visual, que recull les obres guardonades dels Premis ADG Laus que organitza l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD, realitzades tant per professionals com per estudiants.

Disseny industrial i cultura del disseny, amb les obres seleccionades dels Premis ADI, que organitza l’Associació de Disseny Industrial del FAD. Sota aquest nom hi conviuen tres guardons, els Premis Delta de disseny industrial, les Medalles ADI per a estudiants de disseny i els Premis ADI Cultura per projectes que contribueixen a la cultura del disseny.

Arquitectura i interiorisme, que inclou les obres finalistes i seleccionades dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, en les seves diferents categories, i els Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny. Aquests guardons són organitzats per l’ARQUIN-FAD, l’Associació Interdisciplinària del Disseny de l’Espai del FAD.

La mostra també es pot recórrer seguint quatre itineraris multidisciplinaris, tres d’ells alineats amb els principis de la Nova Bauhaus Europea i un quart sobre innovació tecnològica:

  •   Bellesa: un recorregut per projectes originals que van més enllà de la seva funció o caràcter instrumental, enriqueixen l’experiència estètica i destaquen per les seves qualitats formals.
  • Sostenibilitat: un itinerari per projectes respectuosos amb l’entorn i la biodiversitat que fomenten la circularitat i la reducció d’emissions contaminants.
  • Inclusivitat: una passejada per descobrir projectes que fomenten l’accessibilitat i la diversitat a través del diàleg entre cultures, disciplines, gèneres i edats.
  • Innovació tecnològica: el recorregut que destaca aquells projectes que exploren les possibilitats que ofereixen la tecnologia, els materials i els nous processos i tècniques de creació.

Enguany, l’exposició inclou una proposta per visitar-la en família. Es tracta d’un recurs pedagògic en forma de joc de dinàmica lliure. S’adreça a infants d’entre 6 i 11 anys, perquè descobreixin de forma lúdica què és el bon disseny i quins son els valors que el caracteritzen.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Disseny Hub Barcelona.
Organitzat per:
Barcelona Centre de Disseny.

Una valuosa panoràmica del millor disseny de l’any amb les propostes més destacades en disseny gràfic i comunicació visual, disseny industrial, arquitectura i interiorisme. L’exposició recull els 500 productes i projectes, realitzats per professionals i estudiants, que els jurats dels premis que organitzen les associacions del  FAD (Foment de les Arts i del Disseny) han seleccionat: els Premis ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual d’ ADG-FAD; els Premis ADI d’ ADI-FAD, que engloben els Premis Delta de disseny industrial, les Medalles ADI per a estudiants de disseny i els Premis ADI Cultura per projectes que contribueixen a la cultura del disseny; i els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i els Habitàcola, dirigits a estudiants, d’ ARQUIN-FAD.

Enguany, per descobrir què aporten de nou aquestes propostes la mostra també es podrà recórrer a través de quatre itineraris o recorreguts multidisciplinaris, tres d’ells alineats amb els principis de la Nova Bauhaus Europea i un altre centrat en la innovació tecnològica:

  • Bellesa: propostes que enriqueixen l’experiència estètica i destaquen per les seves qualitats formals, anant més enllà de la seva funció o caràcter instrumental.
  • Sostenibilitat: propostes respectuoses amb l’entorn i la biodiversitat que fomenten la circularitat i la reducció d’emissions contaminants.
  • Inclusivitat: propostes que a través del diàleg entre cultures, disciplines, gèneres i edats fomenten l’accessibilitat i la diversitat.
  • Innovació tecnològica: propostes que indaguen en les possibilitats de la tecnologia, els materials i els nous processos i tècniques de creació.

Una altra de les novetats de l’exposició «El millor disseny de l’any» és que a les visites guiades tradicionals s’hi afegeix una activitat per a que els infants que la visitin en família puguin descobrir, de forma lúdica i a través d’un joc de dinàmica lliure, què és el bon disseny i quins son els valors que el caracteritzen.

Disseny Hub Barcelona

Adreça:
Pl Glòries Catalanes, 37*38
:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona
On
Disseny Hub Barcelona
Quan
Des de 03/06/2022 al 28/08/2022

Web

Web inscripcions:
https://barcelonadesignweek.com

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any