William Eggleston. ‘El misteri de la quotidianitat’

Fotografia. Una antologia cronològica que recull les obres inicials del fotògraf en blanc i negre i tota la seva trajectòria posterior en color.

A l’exposició El misteri de la quotidianitat, tindreu l’oportunitat de conèixer un dels autors més influents en la fotografia contemporània: William Eggleston (Memphis, 1939).

El fotògraf forma part d’una generació d’autors, juntament amb Gary Winogrand o Lee Friedlander, l’obra dels quals va alliberar la fotografia de regles i restriccions durant els anys setanta. Eggleston va ser un pioner, ja que va apostar per la fotografia en color en una època en què només es considerava artística la fotografia en blanc i negre.

Els protagonistes de les seves fotografies acostumen a ser motius quotidians sense cap atractiu aparent: sabates velles, un congelador ple de menjar, una jaqueta penjada, l’interior d’un bany, un camió aparcat en una via de servei, etc., i malgrat això les seves fotografies no tenen res d’ordinari. L’artista aviat va demostrar que era capaç de convertir el més senzill en quelcom interessant i enigmàtic i que, encara que el banal el seguia, també podia ser apassionant, com la vida mateixa.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
KBr - Barcelona Photo Center.

En els seus inicis, William Eggleston es va veure influenciat per l’obra de Walker Evans i Henri Cartier-Bresson fins que va considerar que la fotografia en blanc i negre no reflectia la vida tal com ell la veia. Aleshores va decidir provar el color, un recurs exclòs fins aleshores de la fotografia artística i l’ús del qual es limitava principalment a la publicitat i la il·lustració de revistes.

Així, a partir de 1965 Eggleston es submergeix en un univers estrany i familiar alhora, des d’on explora la vida quotidiana de les petites ciutats del sud dels Estats Units, on va néixer i es va criar. Fotografia després tot allò que s’ofereix a la seva mirada: botigues de queviures i bars, taulells d’oficina, objectes d’ús quotidià, supermercats, estacions de servei, senyals de trànsit, familiars, amics, etc., imatges que semblen buscar el potencial estètic de la vida quotidiana i el veritable motiu del qual sembla no ser un altre que la vida mateixa, però que alhora ens ofereix un testimoni únic i absorbent de les profundes transformacions socials (la multiplicació de l’automòbil, la funció social dels centres comercials, etc.) derivades de l’acceleració de la societat de consum.

Organitzada cronològicament, aquesta àmplia antologia recull les seves obres inicials en blanc i negre i tota la seva trajectòria posterior en color.

La banalitat de la vida quotidiana

Els protagonistes de les fotografies d’Eggleston acostumen a ser motius quotidians sense cap atractiu aparent: sabates velles, un congelador ple de menjar, una jaqueta penjada, l’interior d’un bany, un camió aparcat en una via de servei, etc., i malgrat això les seves fotografies no tenen res d’ordinari. L’artista aviat va demostrar que era capaç de convertir el més senzill en quelcom interessant i enigmàtic i que, encara que el banal el seguia, també podia ser apassionant, com la vida mateixa.

KBr - Barcelona Photo Center

Adreça:
Av Litoral, 30
:
Sant Martí
Barri:
la Vila Olímpica del Poblenou
Població:
Barcelona
On
KBr - Barcelona Photo Center
Quan
Des de 28/09/2023 al 28/01/2024

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any