“El somni americà: del pop a l’actualitat.”

Exposicions. Un recull ric en peces d’artistes nord-americans que als anys seixanta van voler explotar el potencial expressiu del gravat.

El CaixaForum presenta la nova exposició d’art gràfic procedent de l'Amèrica del Nord. Amb el títol “El somni americà: del pop a l’actualitat”, la mostra ens convida a conèixer la visió fresca i diversa de la realitat d’artistes com Andy Warhol, Jasper Johns, Roy Lichtenstein o Robert Rauschenberg, tots membres d’una jove generació que, als anys seixanta, va voler explorar el potencial expressiu del gravat.

Les obres que en formen part viatgen a través de la mirada d’aquests artistes, que van viure en la pròpia pell els canvis socials i polítics més significatius dels Estats Units. Hi trobem representades, a través de diferents tendències artístiques, les vivències en primera persona respecte als drets civils, la guerra freda, la carrera espacial, la guerra del Vietnam, la música rock, la contracultura i els moviments feministes. A partir de les diferents peces, les mans d’aquests creadors qüestionaven el somni americà, culpable directe del creixement de la desigualtat entre rics i pobres. La mostra prové, en gran part, del British Museum.

Horaris

Amb l´aparició d´una jove generació d´artistes nord-americans als anys seixanta disposats a explorar el potencial expressiu del gravat, aquest va passar de ser una tècnica marginal a trobar-se al mateix centre de l´interès i de la producció de les belles arts, de manera que es va convertir no tan sols en una forma artística crítica sinó també en una via per tractar qüestions tant socials com polítiques.

L´art gràfic proporciona una perspectiva fresca i diversa de com els artistes van veure aquest període de canvis profunds als Estats Units: els drets civils, la guerra freda, la carrera espacial, la guerra del Vietnam, la música rock i la contracultura, els moviments feministes o el qüestionament del somni americà per la desigualtat creixent entre rics i pobres. "El somni americà: del pop a l´actualitat" ofereix una visió general del desenvolupament de l´art gràfic als Estats Units des del 1960 fins als nostres dies, en la qual es dedica una atenció especial a les figures clau de la seva història, com ara Andy Warhol, Jasper Johns, Roy Lichtenstein i Robert Rauschenberg. La mostra, amb obres que provenen majoritàriament de la col·lecció del British Museum, inclou peces de totes les tendències artístiques que han tingut lloc al llarg d´aquests anys i fa èmfasi en com els artistes es van animar a crear obra gràfica d´una ambició, una escala i una gosadia sense precedents.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Font de la Guatlla
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Des de 03/03/2021 al 13/06/2021

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any