‘En directe’

Fotografia musical. Una selecció de més de 400 instantànies de Francesc Fàbregas preses en concerts, des dels anys 70 fins als nostres dies.

El fotògraf musical Francesc Fàbregas exposa al Palau Martorell, En directe, una mostra amb fotografies de grans figures internacionals com Rolling Stones, Bruce Springsteen, Tina Turner o Bob Marley, i nacionals com Raimon, Serrat o El último de la fila.

L'originalitat de les fotografies d’aquesta exposició rau en el fet de què no es tracta de posats sinó d'imatges captades en directe per l'àgil mirada de Fàbregas, les quals posseeixen un gran valor documental dins del gènere del fotoperiodisme musical.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Palau Martorell.

El prestigiós fotògraf musical Francesc Fàbregas exposa al Palau Martorell de Barcelona un conjunt d'obres sota el títol En directe. La mostra comprèn una selecció de més de 400 instantànies preses en concerts, des dels anys 70 fins als nostres dies, de grans figures tant internacionals: Rolling Stones, Bruce Springsteen, Tina Turner o Bob Marley, com nacionals: Raimon, Serrat o El último de la fila. L'originalitat de les fotografies rau en el fet de què no es tracta de posats sinó d'imatges captades en directe per l'àgil mirada d’en Fàbregas, les quals posseeixen un gran valor documental dins del gènere del fotoperiodisme musical.

El recorregut de l'exposició, situada a la planta -1 del Palau Martorell, s'inicia ja a les escales amb una mostra de fotos que conviden l'espectador a endinsar-se en el que serà un viatge per alguns dels concerts més emblemàtics del nostre país. A la primera sala es troba una selecció de 40 retrats en blanc i negre pertanyents a grans figures com ara Bob Marley, Raimon, Freddy Mercury, Camarón de la Isla. . . , en la qual es pot admirar el mestratge de Fàbregas a l'hora de captar el personatge en les seves diferents dimensions.

Com ens diu el seu col·lega fotògraf Manuel Outumuro: "En els seus dispars, Fàbregas no busca plasmar l'impacte fotogràfic que produeixen els espectaculars efectes lumínics d'un concert. Tampoc l'impactant escenari que sol envoltar els protagonistes. I molt menys, la fotogènia d'un entregat públic en tràngol de celebració. Fàbregas nua el personatge de la parafernàlia pròpia del concert i busca en ell l'essencial: el cos, l'ànima, l'expressió, la mirada, i sobretot la veu".

A continuació trobem un gran mosaic integrat per 260 fotos, les quals mostren, de forma aleatòria, diferents cantants i músics pertanyents a diversos gèneres musicals com ara el folk, el jazz, el pop, el rock o el flamenc. En directe ofereix també una secció dedicada a les primeres vegades que artistes com els Rolling Stones, Bob Marley o Bruce Springsteen van tocar a Barcelona o David Bowie a París, les actuacions del qual van ser immortalitzades per Fàbregas.

A l'exposició es podran veure diverses fotografies inèdites i, en especial, una d'elles realitzada per Fàbregas a Mike Jagger en el mític concert que les seves Satàniques Majestats van oferir el 1982 a l'estadi Vicente Calderón i que va ser assotat per una gran tempesta.

La mostra es completa amb la projecció de Sputnik, de Televisió de Catalunya. Un homenatge al mític programa musical que va estar en antena més de 20 anys i que va suposar una autèntica escola de talents en tots els àmbits en el món audiovisual.

Palau Martorell

Adreça:
Carrer Ample, 11
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Palau Martorell
Quan
Des de 06/07/2023 al 24/09/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any