‘Hipertèlia’

Art electrònic. L’artista Mónica Rikić reflexiona sobre la relació dels humans amb les màquines i proposa maneres alternatives de relacionar-nos amb el medi digital.

Hipertèlia és el desenvolupament excessiu d’un òrgan, que fa que perdi la seva funció. Les tecnologies cognitives s’han convertit en un òrgan hipertèlic i generen ansietat i incertesa pel que fa al futur.

Quina agència tenim en la definició d’aquest futur? L’exposició Hipertèlia, de Mónica Rikić, proposa possibilitats alternatives d’evolució per a les intel·ligències artificials a través de dispositius electrònics artesanals que conviden a reapropiar-se d’aquests sistemes.

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Capella.

Hipertèlia és el desenvolupament excessiu d’un òrgan, que fa que perdi la seva funció. Les tecnologies cognitives s’han convertit en un òrgan  hipertèlic, i generen ansietat i incertesa pel que fa al futur. Quina agència tenim en la definició d’aquest futur? Aquesta exposició proposa possibilitats alternatives d’evolució per a les intel·ligències artificials a través de dispositius electrònics artesanals que conviden a reapropiar-se d’aquests sistemes.

 

Mónica Rikić (Barcelona, 1986). Artista electrònica. Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021. Llicenciada en Belles Arts (UB). Màster en Arts Digitals (UPF). Màster en Filosofia (UOC). Estudiant del doctorat Network and Information Technologies (UOC). Enfoca la seva pràctica al codi creatiu i l’electrònica, combinant-los amb objectes no digitals per crear projectes interactius i instal·lacions robòtiques. El seu interès rau en l’impacte social de les tecnologies, i se centra en el pensament crític al voltant de la IA.

Ha participat en festivals internacionals com ara l’Ars Electronica (Linz), la Creative Tech Week (Nova York), el Robotronica (Austràlia) o el FILE (Brasil), entre altres, i ha exposat en institucions catalanes com el CCCB, l’Arts Santa Mònica, el CaixaForum o el Disseny Hub. Ha estat guardonada amb una beca Leonardo de la Fundació BBVA, i també al Japan Media Arts Festival, a l’AMAZE Berlin o a la Margaret Guthman Musical Instrument Competition (Atlanta). Ha participat en residències artístiques en nombrosos programes internacionals. Les seves peces formen part de col·leccions com la .NewArt {foundation;} o la Col·lecció DKV.

La Capella

Adreça:
C Hospital, 56
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
La Capella
Quan
Des de 18/04/2023 al 25/06/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any