‘Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum’

Art del teixit. L’obra del referent internacional de la transformació de la tècnica del tapís al llarg de la segona meitat del segle XX.

Des de finals dels anys seixanta , Josep Grau-Garriga, un dels màxims exponents de l’Escola Catalana del Tapís, es va dedicar a experimentar amb tècniques transdisciplinàries i a assajar grans formats, més enllà de les demandes de l’art tèxtil tradicional. Ho va fer a través del que ell denominava environaments, que propiciaven la immersió de l’espectador en l’obra i un contacte més íntim amb els materials que la constituïen.

En els environaments, Grau-Garriga hi explorava noves formes de pedagogia artística que aproximaven l’art a la vida i que, alhora, feien de l’obra d’art una experiència compartida.

En aquest context, Diàleg de llum (1986-1988) expandeix les possibilitats d’aquell moment respecte a la producció i disseminació de l’art del teixit.

A més de la instal·lació que li dona nom, aquesta presentació recupera una sèrie de fotografies, documents i dibuixos de diferents environaments realitzats per l’artista.

Horaris

Des de finals dels anys seixanta, Josep Grau-Garriga,  un dels màxims exponents de l’Escola Catalana del Tapís, es va dedicar a experimentar amb tècniques transdisciplinàries i a assajar grans formats, més enllà de les demandes de l’art tèxtil tradicional. Ho va fer a través del que ell denominava  environaments: estructures que va començar a realitzar durant la Transició espanyola i que propiciaven la  immersió de l’espectador en l’obra i un contacte més íntim amb els materials que la constituïen. En els  environaments, sovint sorgits d’un procés de creació col·lectiva, Grau-Garriga hi explorava noves formes de  pedagogia artística que aproximaven l’art a la vida i que, alhora, feien de l’obra d’art una experiència compartida.

En aquest context,  Diàleg de llum (1986-1988) expandeix les possibilitats d’aquell moment respecte a la  producció i disseminació de l’art del teixit. A més de la instal·lació que li dona nom, aquesta presentació recupera una sèrie de fotografies, documents i dibuixos, entre els quals destaca un conjunt de materials aplegats pel mateix artista amb la intenció de dur a terme una publicació sobre aquests treballs que no va arribar a veure la llum.

Amb aquest tipus d’obres, Grau-Garriga es va convertir en un  referent internacional de la transformació de la tècnica del tapís al llarg de la segona meitat del segle XX.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Plaça dels Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Des de 28/11/2022 al 24/09/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any