‘Santi Moix - La costa dels mosquits. Una antològica (1998-2022)’

Pintura. És la primera retrospectiva dedicada a l’obra de Moix, artista que viu a Nova York des del 1986.

Santi Moix - La costa dels mosquits. Una antològica (1998-2022) inclou més de vuitanta peces, entre pintures, aquarel·les, ceràmiques, escultures i intervencions efímeres a les parets.

La pintura de Santi Moix se situa a mig camí entre la representació i l’abstracció. El seu llenguatge té una aparença expressionista però, més enllà de reflectir estats emocionals concrets, esdevé una eina per crear un món imaginari mític-poètic paral·lel, ple de formes abstractes que semblen estar en constant transformació i que es barregen amb imatges fàcilment reconeixibles, com ara insectes, animals, ulls, rodes o ponts, entre d’altres.

Tot plegat plasmat amb colors exuberants, on l’humor i l’hedonisme també hi juguen un paper preponderant.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Espais Volart.

Aquesta exposició és una visió retrospectiva de l’obra de les dues últimes dècades de Santi Moix (Barcelona, 1960), un artista català que viu a Nova York des del 1986. La mostra, concebuda per als Espais Volart de la Fundació Vila Casas, inclou més de vuitanta obres, creades des de l’any 1998 -quan l’artista rep la Beca Guggenheim i comença a treballar amb el galerista Paul Kasmin- fins avui dia. L’exposició aplega pintures, aquarel·les, dibuixos, ceràmiques i porcellanes, escultures de cautxú i espectaculars intervencions efímeres a les parets de les sales, realitzades especialment per a aquesta ocasió. Moix és un artista singular a casa nostra per haver viscut tants anys als EUA, on ha desenvolupat la seva obra, tot i que ha treballat a més a més al Marroc, l’Índia i el Japó. Actualment, compta també amb un estudi a Barcelona.

La pintura de Santi Moix se situa a mig camí entre la representació i l’abstracció. El seu llenguatge té una aparença expressionista però, més enllà de reflectir estats emocionals concrets, esdevé una eina per crear un món imaginari mític-poètic paral·lel, ple de formes abstractes que semblen estar en constant transformació i que es barregen amb imatges fàcilment reconeixibles, com ara insectes, animals, ulls, rodes o ponts, entre d’altres. Tot això està plasmat amb colors exuberants, on l’humor i l’hedonisme també hi juguen un paper preponderant. A més, Moix ha il·lustrat llibres d’autor humorístics, entre els quals hi ha Miguel de Cervantes, Rabelais o Mark Twain.

Exposició comissariada per Enrique Juncosa.

Fundació Privada Vila Casas - Espais Volart

Adreça:
Carrer d'Ausiàs Marc, 22
:
Eixample
Barri:
la Dreta de l'Eixample
Població:
Barcelona
On
Fundació Privada Vila Casas - Espais Volart
Quan
Des de 21/02/2023 al 16/07/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any