“La guerra infinita. Antoni Campañà (1906-1989)”

Exposicions. Fotografies sobre la Guerra Civil que van romandre setanta anys en una capsa vermella.

El MNAC obre la capsa vermella de Campañà per mostrar les fotografies inèdites de la Guerra Civil.

“La guerra infinita” descobreix els diversos vessants de l’obra del fotògraf Antoni Campañà (Arbúcies, 1906 - Sant Cugat del Vallès, 1989), posant el focus en les fotografies que va fer durant la Guerra Civil Espanyola, que la família va trobar fortuïtament l’any 2018.

Aquest conjunt d’imatges, de gran qualitat artística i rellevància històrica, les va amagar en una capsa el mateix artista, on van romandre durant més de setanta anys des del final de la Guerra Civil fins al seu descobriment. Aquesta capsa, amb centenars d’imatges inèdites, és ara coneguda com “la capsa vermella” i suposa una nova aportació molt important per al patrimoni fotogràfic del país, especialment pel que fa a la Guerra Civil, i ressitua Campanyà com un dels grans noms en la fotografia catalana i espanyola del segle XX.

La mostra presenta un gran nombre d’aquestes fotografies inèdites, mai positivades ni pel mateix fotògraf. La major part de les peces de l’exposició procedeixen del fons de la família de l’artista, que ha decidit fer un important dipòsit de 63 fotografies de l’etapa pictorialista anterior a la guerra al museu. Una part d’aquests materials també es mostraran per primera vegada a l’exposició.

Campañà es pot definir com un fotògraf de contrastos, que va esdevenir un dels fotògrafs pictorialistes més premiats arreu del món.

 

Horaris

La guerra infinita descobrirà les diferents facetes de l’obra del fotògraf Antoni Campañà (Arbúcies, 1906-Sant Cugat del Vallès, 1989), tot posant el focus en les fotografies que va realitzar durant la Guerra Civil espanyola, que la família va trobar fortuïtament l’any 2018. Aquest conjunt d’imatges, de gran qualitat artísti-ca i rellevància històrica, varen ser amagades en una capsa pel propi artista, on van romandre durant més de setanta anys des del final de la Guerra Civil fins al 2018. Aquesta capsa, amb centenars d’imatges inèdites, és ara coneguda com “la capsa vermella” i suposa una nova aportació molt important per al patrimo-ni fotogràfic del país, especialment pel que fa a la Guerra Civil, tot ressituant Campanyà com un dels grans noms en la fotografia catalana i espanyola del segle XX.La mostra descobrirà un gran nombre d’aquestes fotografies inèdites, mai po-sitivades ni pel propi fotògraf. La majoria de les peces de l’exposició procedei-xen del fons de la família de l’artista, que ha decidit fer un important dipòsit de 63 fotografies de l’etapa pictorialista anterior a la guerra, al museu. Una part d’aquests materials es mostraran també per primera vegada a l’exposició.Campañà es pot definir com un fotògraf de contrastos. Es va iniciar molt aviat en la fotografia i es va convertir en un dels fotògrafs pictorialistes més premiats ar-reu del món. De fet, la seva obra ja formava part de la col·lecció del museu com a representant del pictorialisme català. Integra ben aviat els corrents estètics de l’avantguarda europea i utilitza les tècniques pigmentàries del pictorialisme però amb una mirada que beu de la Nova Visió. Les diagonals, els picats i uns enquadraments agosarats passen a ser la seva manera de plasmar la realitat.

Comissaris: Toni Monné, Arnau Gonzàlezi Vilalta, Plàcid Garcia-Planasi Roser Cambray, comissària del Museu Nacional

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Des de 19/03/2021 al 18/07/2021

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any