“Mart. El mirall vermell”

Exposicions. El nostre vincle amb Mart, des de l’antiguitat fins als nostres dies.

Ciència, art i literatura interactuen en aquesta mostra, que coincideix amb l’arribada de tres missions espacials al planeta vermell. “Mart. El mirall vermell” indaga la nostra condició i el nostre futur com a espècie i la naturalesa última de l’univers que habitem.

Des de les primeres civilitzacions, Mart ha estat mirall, metàfora i font d’inspiració dels humans. L’exposició desplega els múltiples relats que s’han generat al voltant d’aquest planeta des de l’antiguitat, passant per la ciència i la recerca actuals i fins a l’impacte que l’imaginari marcià ha tingut en la ficció. També obre espais de reflexió i coneixement sobre què podem aprendre del planeta vermell, la crisi climàtica i la vida humana en un hipotètic planeta B.

La mostra presenta més de quatre-cents objectes, entre incunables, escultures, dibuixos, còmics, pel·lícules, documents manuscrits, peces de col·leccionista i, fins i tot, un meteorit marcià. També incorpora la mirada de creadors audiovisuals i digitals, artistes, científics, experts i curiosos de Mart que presenten obres originals en l’exposició.

Una programació paral·lela de debats, cinema, trobades amb experts, activitats educatives i de mediació enriqueix aquest projecte expositiu que ens connecta amb els reptes de futur en un moment de màxima rellevància històrica del planeta Mart.


Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala d'Exposicions.
Es venen les entrades a:
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

La mostra aborda el nostre vincle amb Mart des de l´antiguitat fins als nostres dies. Ciència, art i literatura interactuen en un gran projecte expositiu, que coincideix en el temps amb l´arribada de tres missions espacials al Planeta Vermell. «Mart. El mirall vermell» indaga sobre la nostra condició i el nostre futur com a espècie i sobre la naturalesa última de l´univers que habitem.

Des de les primeres civilitzacions, Mart ha estat mirall, metàfora i font d´inspiració dels humans. L´exposició desplega els múltiples relats que s´han generat al voltant de Mart, des de l´antiguitat, passant per la ciència i la recerca actuals, fins a l´impacte que l´imaginari marcià ha tingut en la ficció. La mostra també obre espais de reflexió i coneixement sobre què podem aprendre del Planeta Vermell, la crisi climàtica i la vida humana en un hipotètic planeta B.

Amb més de 400 objectes, entre llibres incunables, escultures, dibuixos, còmics, pel·lícules, documents manuscrits, peces de col·leccionista i, fins i tot, un meteorit marcià, l´exposició és una aposta exhaustiva per donar a conèixer la creació artística, literària i científica al voltant de Mart.

«Mart. El mirall vermell» és un projecte expositiu comissariat per Juan Insua que incorpora la mirada de creadors audiovisuals i digitals, artistes, científics, experts i curiosos de Mart que presenten obra original dins de l´exposició.

Una programació paral·lela de debats, cinema, trobades amb experts, activitats educatives i de mediació enriqueix aquest projecte expositiu que ens connecta amb els reptes de futur en un moment de màxima rellevància històrica al planeta Mart.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Sala d'Exposicions

Adreça:
Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Sala d'Exposicions
Quan
Des de 25/02/2021 al 11/07/2021

Web

Web:
www.cccb.org

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any