“Miró. El llegat més íntim”

Exposicions. Descobrim una faceta poc coneguda de Miró, la del col·leccionista de la seva pròpia obra.

Amb l’exposició “Miró. El llegat més íntim”, la Fundació Joan Miró presenta el Miró més personal, el que al llarg dels anys va reservar volgudament obres, dibuixos i esbossos que li permetessin mantenir un contacte emocional amb el fil narratiu de la seva obra, alhora que li servissin com a eina de revisió de la seva evolució artística.

Aquesta voluntat es va estendre també a les obres reservades per a la seva esposa, Pilar Juncosa, i per a la seva filla, Dolors Miró, que es convertirien al seu torn en col·leccionistes.

L'exposició presenta unes 180 peces, entre els quals hi ha una vuitantena d'obres de Joan Miró, que ressegueixen pràcticament tota la seva vida artística, des del 1910 ―quan tenia 17 anys― fins al 1976. A més, també es presenten dibuixos preparatoris, documentació inèdita i fotografies familiars que permeten recórrer el camí que va de la creació d'una col·lecció pròpia ―que amb el temps esdevé familiar― fins a la voluntat de l'artista de fer universal el seu pensament i llegat amb la creació de la Fundació Joan Miró, un espai i una col·lecció únics que l'artista dona a la ciutat de Barcelona.

L'exposició convida a imaginar els vincles entre les obres que es presenten i els moments vitals, culturals i històrics del segle XX, de què Joan Miró, la seva esposa i la seva filla van ser testimonis.

 La programació educativa vinculada a l'exposició compta amb propostes per a tots els públics, com visites, activitats o tallers, tant presencials com digitals, que giren al voltant de dos conceptes fonamentals: la faceta de col·leccionista de Miró i l'actualitat dels seus plantejaments artístics.

Consulta el programa de mà .


Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu.

Comissari: Marko Daniel, amb la col·laboració d’Elena Escolar i Dolors Rodriguez Roig. Amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

Aquesta exposició ens descobreix una faceta poc coneguda de Miró, la de col·leccionista de la seva pròpia obra, que es va traduir en la creació de tres col·leccions personals: la seva, la de Pilar i la de Dolors. El projecte vol retre homenatge i ser un agraïment tant a l’artista com a les tres generacions de la família Miró que segueixen estant al capdavant d’aquest compromís de l’artista universal amb la Fundació Joan Miró i amb la ciutat de Barcelona.

Miró. El llegat més íntim presenta part de les obres del nou dipòsit de 59 peces que la família Miró ha fet a la Fundació, juntament amb les obres que Pilar Juncosa, Dolors Miró Juncosa i la resta de la família han donat o dipositat a la Fundació, gràcies a les quals Barcelona pot presentar la col·lecció pública més important del món d’obra d’aquest artista.

Les obres exposades recorren pràcticament tota la seva vida artística, entre 1910 ―quan Miró tenia 17 anys― i 1976, de manera que es reforça significativament el discurs de la Col·lecció. El nou fons remet al Miró més personal, el que obsequiava amb una obra la seva esposa («appartenant à Pilar») i la seva filla, Dolors Miró («appartenant à Mlle. Dolores Miró»), i així les feia propietàries i col·leccionistes al seu torn. Aquesta estima i generositat es va perpetuar al llarg del temps amb els nets, David, Emili, Joan i Teo, a qui l’artista també va regalar obra.

L’exposició presenta gairebé una vuitantena d’obres de Joan Miró amb què es pot recórrer el camí que va de la creació d’una col·lecció pròpia ―que amb el temps esdevé familiar― fins al llegat a la Fundació Joan Miró, un espai i una col·lecció únics que l’artista dona a la ciutat de Barcelona.

Fundació Joan Miró - Museu

Adreça:
Avinguda de Miramar, 1
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Fundació Joan Miró - Museu
Quan
Des de 01/04/2022 al 26/09/2022

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any