A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Exposició 'Morandi. Ressonància Infinita'

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala d'Exposicions.

«Morandi. Ressonància infinita» fa un recorregut retrospectiu per l'obra del pintor i gravador italià  Giorgio Morandi (Bolonya, 1890-1964), un dels artistes més significatius i inclassificables del panorama artístic de la primera meitat de segle XX.

Pintor inclassificable, però figura cabdal del panorama artístic de la primera meitat de segle xx, el pintor i gravador italià  Giorgio Morandi (1890-1964) pot ser considerat un artista atemporal, l’obra del qual destaca per la gran qualitat i pel seu alt grau de refinament, amb un llenguatge totalment personal. Tot i que no es pot emmarcar en cap dels grans moviments de l’art contemporani, el seu treball intenta captar la realitat de la manera més fidel possible a través de la llum, el color i els valors volumètrics, en una recerca constant de l’essència de la pintura.

Nascut a Bolonya, ciutat on va transcórrer tota la seva vida artística, Morandi va treballar al marge de qualsevol grup o moviment. Tot i això, els seus primers quadres van rebre la influència de Cézanne i el cubisme i, després d’una curta relació amb els pintors futuristes de la seva generació, s’apropà als preceptes del grup metafísic italià de Carlo Carrá i de Giorgio de Chirico, i al purisme del retorn a l’ordre del grup  Valori Plastici. Però a partir del 1920 iniciarà una carrera en solitari en la qual desenvoluparà un estil propi i inconfusible, que no abandonarà mai, i que es caracteritza per un llenguatge pictòric de gran puresa i elegància, marcat per l’harmonia, l’austeritat, la cadència, la fragilitat, la lleugeresa... i el silenci.

Morandi sempre va treballar una pintura figurativa, fonamentalment natures mortes i esporàdicament alguns paisatges, que a poc a poc es va anar fent més simbòlica. El mateix Morandi va arribar a afirmar que «els sentiments i les imatges que el món visible desperta en nosaltres són molt difícils d’expressar o potser inexpressables amb les paraules, perquè estan determinades per formes, colors, espai i llum». El seu estil, en què destaca per damunt de tot l’ús magistral de la llum, es basa en la recerca d’una simplificació formal en què els temes es redueixen a l'essencial. Per a Morandi l’ús de la reiteració va ser clau, i el mateix conjunt d’objectes va ser revisitat per l’artista una vegada rere l’altra en pintures i aiguaforts.

L’exposició «Morandi. Ressonància infinita», comissariada per Beatrice Avanzi i Daniela Ferrari, conservadores del Museo di Arte Moderna e Contemporanea di Trento e Rovereto (MART), reuneix una acurada i significativa selecció de pintures, dibuixos i gravats procedents de diversos museus i col·leccions particulars d’Europa.

Aquesta exposició ha estat organitzada conjuntament amb la Fundación MAPFRE.

Fundació Catalunya La Pedrera - Sala d'Exposicions

Adreça:
Passeig de Gràcia, 92
:
Eixample
Barri:
la Dreta de l'Eixample
Població:
Barcelona
On
Fundació Catalunya La Pedrera - Sala d'Exposicions
Quan
Des de 04/02/2022 al 22/05/2022

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any