‘Patterns and recognitions. Una composició en tres parts de United Visual Artists’

Arts visuals. Un tríptic inspirat en la música de les esferes (‘Silent Symphony’), la perspectiva renaixentista (‘Vanishing Point’) i el pes de les dades en l’era de la informació (‘Present Shock’).

L'exposició Patterns and Recognitions. Una composició en tres parts de United Visual Artists (UVA) integra les noves tecnologies amb mitjans tradicionals com l’escultura o la performance, i explora els marcs conceptuals i els fenòmens naturals que conformen la nostra cognició.

La mostra es composa de tres obres:

  • Sylent Symphony: Inspirada en la creença dels filòsofs de l’antiga Grècia de que l’univers produïa un tipus de música inaudible, Silent Symphony fa un rastreig de les freqüències ressonants i les sincronicitats que es produeixen a escala còsmica, i explora com es relacionen amb el nostre sentit de l’harmonia.
  • Vanishing Point: Aquesta instal·lació fa servir la perspectiva com a eina per remodelar i redefinir un espai, continuant amb les exploracions d’UVA en l’arquitectura programable i creant la il·lusió de la llum com a material físic. Vanishing Point s’inspira en els dibuixos de perspectiva renaixentista de Leon Battista Alberti, Leonardo Da Vinci i Albrecht Dürer.
  • Present Shock: Aquesta obra es confronta amb l’espectador amb un allau de rellotges estadístics que representen informació en temps real sobre el món, des d'esdeveniments globals que canvien la vida fins a trivialitats banals de l’existència quotidiana, i posa de relleu com la velocitat i el volum de dades en l’era de la informació plantegen nous reptes al nostre limitat aparell cognitiu.

L'exposició s'emmarca dins del programa del Llum BCN però s'allargarà fins al 17 de març.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
DHub Disseny Hub Barcelona.

L’estudi britànic United Visual Artists (UVA) presentarà, en el marc del Llum BCN 2024 que se celebrarà del 2 al 4 de febrer, la instal·lació   Patterns and recognitions. Una composició en tres parts de United Visual Artists, que s’allotjarà al Disseny Hub Barcelona (Dhub) i que es podrà veure més enllà de les dates del festival. La mostra romandrà oberta fins al 17 de març com a exposició temporal a la Sala A del centre.

L’exposició integra les noves tecnologies amb mitjans tradicionals com l’escultura o la performance, i explora els marcs conceptuals i els fenòmens naturals que conformen la nostra cognició. La mostra que es pot visitar al DHub es composa de tres obres:

Sylent Symphony

Inspirada en la creença dels filòsofs de l’antiga Grècia de que l’univers produïa un tipus de música inaudible,  Silent Symphony fa un rastreig de les freqüències ressonants i les sincronicitats que es produeixen a escala còsmica, i explora com es relacionen amb el nostre sentit de l’harmonia.

Vuit escultures cinètiques personalitzades projecten plans giratoris de llum i so per tota la sala. Oscil·lant entre l’ordre i el caos, els feixos de llum travessen l’espai creant complexos patrons i interaccions amb l’arquitectura. L’obra materialitza forces energètiques invisibles, com la gravetat, donant-los forma de llum i so. La instal·lació, que es desenvolupa com una representació, és una interacció dinàmica dels elements en constant evolució que mai es repeteix.

Vanishing Point

Aquesta instal·lació fa servir la perspectiva com a eina per remodelar i redefinir un espai, continuant amb les exploracions d’UVA en l’arquitectura programable i creant la il·lusió de la llum com a material físic.  Vanishing Point s’inspira en els dibuixos de perspectiva renaixentista de Leon Battista Alberti, Leonardo Da Vinci i Albrecht Dürer.

Raigs de llum blanca es projecten en l’espai des d’un punt de fuga invisible, dibuixen diferents geometries, composicions i divisions dintre de la sala i transformen el nostre sentit de la perspectiva. El comportament de l’obra és imprevisible i sense repetició, i fluctua entre estats en els quals els feixos de llum flueixen tranquil·lament fins a moviments més enèrgics.

La qualitat funcional i arquitectònica del camp sonoro-tridimensional reforça les composicions de llum estructural. La velocitat, la posició i l’angle de les línies influeixen en el to del so.

Present Shock

Aquesta obra es confronta amb l’espectador amb una allau de rellotges estadístics que representen informació en temps real sobre el món, des d’esdeveniments globals que canvien la vida fins a trivialitats banals de l’existència quotidiana, i posa en relleu com la velocitat i el volum de dades en l’era de la informació plantegen nous reptes al nostre limitat aparell cognitiu.

Moltes de les estadístiques presentades es produeixen en escales temporals i horitzons espacials que de la mateixa manera desafien la nostra percepció o comprensió. Pertorbant la inèrcia de l’aquí i l’ara, revelen l’estat fluctuant de transformació dinàmica que caracteritza la vida a la terra.

L’exposició s’emmarca dins del programa de Llum BCN 2024.

DHub Disseny Hub Barcelona

Adreça:
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38
:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona
On
DHub Disseny Hub Barcelona
Quan
Des de 02/02/2024 al 17/03/2024

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any