“Picasso. Els quaderns”

Exposicions. El Museu Picasso recull alguns dels quaderns que contenen els dibuixos de l’artista.

L’exposició agrupa dinou quaderns en què Picasso va dipositar els seus dibuixos: disset corresponen a la seva infantesa i joventut i van ser entregats al museu en una donació del mateix artista l’any 1970 i els dos restants són adquisicions. Tots els quaderns apleguen obres d’una alta qualitat i coherència que poden ajudar a estudiar l’artista i tota la seva obra amb profunditat.

Picasso utilitzava aquests quaderns com a diari personal, on investigava i experimentava possibles problemes dins del seu procés creatiu. Les diferents creacions artístiques recollides contenen dibuixos en què l’artista plasma retrats familiars, paisatges, l’aprenentatge acadèmic en les diferents arts o la relació amb els mestres, entre d’altres. Per contextualitzar aquests temes, el museu inclou en la mostra exposada altres obres de l’artista.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Picasso.
Es venen les entrades a:
Museu Picasso.
Organitzat per:
Museu Picasso.

Els quaderns de dibuix són, per a Picasso, una mena de diari on investiga i experimenta per solucionar els problemes inherents al seu procés creatiu. Tan importants van ser els quaderns de dibuix per al pintor que l´any 1907 va escriure a les pàgines d´un d´aquests quaderns: «Je suis le cahier» (Jo soc el quadern). A més, no es va desprendre mai de la majoria de quaderns, i els va conservar tota la vida a la seva col·lecció.

Dels cent setanta-cinc quaderns que Picasso va omplir amb els seus dibuixos entre el 1894 i el 1967, el Museu Picasso en conserva dinou, disset dels quals provenen de la donació de l´artista del 1970 i corresponen al període d´infantesa i joventut. Els altres dos són adquisicions.

Museu Picasso

Adreça:
C Montcada, 15*23
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Museu Picasso
Quan
Des de 18/12/2020 al 04/04/2021

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any