“Sòl i subsol”

Exposicions. El juny de 2015, Patricia Dauder va enterrar un conjunt d’obres en un solar buit de l’Hospitalet.

El juny de 2015, Patricia Dauder (Barcelona, 1973) va enterrar un conjunt d’obres en un solar buit de l’Hospitalet de Llobregat.

Les peces sortides de l’estudi van passar setmanes sota terra. Un gran ventall de materials es va exposar a una degradació premeditada per fer-li patir els efectes del clima i la corrosió del sòl. Aquella acció portes enfora de l’estudi es va dilatar el temps necessari per completar les obres.

En deixar-les abandonades a la intempèrie, l’artista va afegir una bona dosi de contingència al resultat. Cadascuna de les peces corria el risc de degradar-se. Tot plegat podia acabar en un esforç inútil, si no fos perquè cada bocí desenterrat —malgrat l’aspecte arruïnat— evocava les condicions atmosfèriques que havien deixat la seva petjada.

L’exposició aplega quatre projectes realitzats després d’aquell estiu.  Groundworks - Documents (2021) registra els moviments de terra efectuats al solar de l’Hospitalet de Llobregat;  Weather Sticks (2018) reuneix una sèrie de peces ceràmiques fabricades seguint el principi d’un procés obert a la intervenció dels factors climàtics;  Seccions (2021) desplega sobre les parets una instal·lació amb nombroses litografies, un conjunt que prologa la pel·lícula  Insulana (2021), inspirada en l’erupció volcànica que va afectar les illes Açores entre el 1957 i el 1958. El film, realitzat en 16 mm i projectat en 35 mm, trasllada a la pantalla una doble exposició de les imatges amb les quals treballa l’artista, tal com també passa amb les litografies, que produeixen ‘pamlipsestos’ d’una intensitat variable.

Per això, el recorregut de l’exposició es presenta en dos temps, la qual cosa obre la possibilitat de veure dues vegades la mateixa obra. El resultat és un compendi de l’obra produïda a l’estudi i d’aquella altra feta a cel obert, un doble vessant constant en els últims treballs de Patricia Dauder.

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Virreina Centre de la Imatge.

Al juny de 2015 Patricia Dauder (Barcelona, 1973) va enterrar un conjunt d'obres en un solar buitde L'Hospitalet de Llobregat. Les peces sortides de l'estudi van passar setmanes colgades sota terra. Un gran ventall de materials es van exposar a una degradació premeditada patint els efectes del clima i la corrosió del sòl. Aquella acció portes enfora de l'estudi es va dilatar el temps necessari per completar les obres. En deixar-les abandonades a la intempèrie,l'artista va afegir una bona dosi de contingència al resultat. Cadascuna de les peces corria el risc de degradar-se. Tot plegat podia acabar en un esforç inútil, si no fos perquè cada bocí desenterrat —malgrat l'aspecte arruïnat— evocava les condicions atmosfèriques que havien deixat la seva petjada.

L'exposició aplega quatre projectes realitzats després d'aquell estiu. Groundworks - Documents (2021) registra els moviments de terra efectuats al solar de L'Hospitalet de Llobregat; Weather Sticks (2018) reuneix una sèrie de peces ceràmiques fabricades seguint el principi d'un procés obert a la intervenció dels factors climàtics; Seccions (2021) desplega sobre les parets una instal·lació amb nombroses litografies, un conjunt que prologa la pel·lícula Insulana (2021), inspirada en l'erupció volcànica que va afectar les illes Açores entre 1957 i 1958. El film, realitzat en S16 mm i projectat en 35 mm, trasllada a la pantalla una doble exposició de les imatges amb les quals treballa l'artista, tal com també passa amb les litografies, que produeixen pamlipsestos d'una intensitat variable.

Per això el recorregut de l'exposició es presenta en dos temps, la qual cosa obre la possibilitat de veure dues vegades la mateixa obra. El resultat és un compendi de l'obra produïda a l'estudi i la d'aquella altra feta a cel obert, un doble vessant constant en els últims treballs de Patricia Dauder.

La Virreina Centre de la Imatge

Adreça:
C la Rambla, 99
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
La Virreina Centre de la Imatge
Quan
Des de 11/06/2021 al 29/09/2021

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any