Sorolla. ‘Caçant impressions’

Pintura. L’exposició es compon de quasi dos-cents olis en format petit sobre taula, cartró o altres materials pertanyents a la col·lecció del Museu Sorolla.

Al llarg de la seva vida, Joaquín Sorolla va arribar a pintar prop de dos mil olis sobre cartrons o tauletes de mida petita. Els anomenava “apunts”, “taques”, o “notes de color”.

Aquest format va ser cada cop més utilitzat al llarg del segle XIX pels grans artistes, ja que permetia recollir amb rapidesa idees o impressions de coses vistes en obres independents que anaven més enllà d’un simple esbós.

Considerades al principi obres íntimes, productes inacabats del treball del pintor, aviat s’hi va apreciar la llibertat creativa i van començar a exposar-se i a cotitzar-se com a mostres d’allò més personal i original de l’artista.

Fins a 193 d’aquests olis es poden veure ara a Sorolla. Caçant impressions , una exposició amb la qual s’inaugura el Palau Martorell com a espai d’exposicions.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Palau Martorell.

Es compon d’un total de 193 olis en format petit sobre taula, cartró o altres materials pertanyents a la col·lecció del Museu Sorolla.

​Al llarg de la seva vida, Joaquím Sorolla va arribar a pintar prop de dos mil olis sobre cartrons o tauletes de mida petita. Els anomenava “apunts”, “taques”, o “notes de color”.

Aquest format va ser cada cop més utilitzat al llarg del segle XIX pels grans artistes, ja que permetia recollir amb rapidesa idees o impressions de coses vistes en obres independents que anaven més enllà d’un simple esbós. Considerades al principi obres íntimes, productes inacabats del treball del pintor, aviat s’hi va apreciar la llibertat creativa i van començar a exposar-se i a cotitzar-se com a mostres d’allò més personal i original de l’artista.

Sorolla les va utilitzar de vegades per assajar composicions, però sovint com a mer exercici. Les conservava al seu estudi, subjectes amb agulles cobrint-hi parets senceres; aviat va començar, però, a emmarcar-les, i en totes les seves exposicions aquests quadrets van tenir una presència abundant i destacada.

Petits en mida, però grans en audàcia, contenen ràfegues del Sorolla més brillant.


L´exposició està organitzada pel Palau Martorell en col·laboració amb el Museu Sorolla i la Fundació Museu Sorolla.

​Sorolla. Caçant impressions està comissariada per Blanca Pons-Sorolla i María López.

Palau Martorell

Adreça:
Carrer Ample, 11
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Palau Martorell
Quan
Des de 21/12/2022 al 05/03/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any