‘Suzanne Valadon. Una epopeia moderna’

Art. L’exposició reuneix més d’un centenar d’obres, de les quals 48 només es podran veure a Barcelona.

Aquesta exposició, organitzada pel MNAC en col·laboració amb el Centre Pompidou-Metz i el Musée d’Art de Nantes, revisa la figura de l’artista Suzanne Valadon (1865-1938), una figura emblemàtica de la bohèmia de Montmartre a inicis del segle XX.

Pintora, dibuixant i gravadora, Suzanne Valadon va practicar tots els gèneres, des del retrat i el nu a la natura morta i el paisatge. La mostra reuneix olis sobre tela i cartró, dibuixos i gravats, escultures en guix i bronze, així com altre material documental que permetrà tenir una visió retrospectiva i contextualitzada de la trajectòria d’una dona artista que va tenir un paper rellevant al París de les avantguardes, durant els anys 1910 a 1930.

Aquesta visió es complementa amb obres d’artistes coetanis, francesos i catalans, que donen una bona idea de la riquesa de l’ambient artístic de l’època, alhora que s’expliquen les múltiples interaccions que es produïen en els ambients d’avantguarda i la conquesta social de l’estatut d’artista per part d’una dona.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Aquesta exposició, organitzada pel MNAC en col·laboració amb el Centre Pompidou-Metz i el Musée d’Art de Nantes, revisa la figura de l’artista Suzanne Valadon (1865-1938), una figura emblemàtica de la bohemia de Montmartre a inicis del segle XX. Pintora, dibuixant i gravadora, Suzanne Valadon practicà tots els gèneres, des del retrat i el nu a la natura morta i el paisatge.

La mostra reunirà més d’un centenar d’obres, de les quals 48 només es podran veure a Barcelona: olis sobre tela i cartró, dibuixos i gravats, escultures en guix i bronze, així com altre material documental que permetrà tenir una visió retrospectiva i contextualitzada de la trajectòria d’una dona artista que va tenir un paper rellevant al París de les avantguardes, durant els anys 1910 a 1930. Aquesta visió es complementa amb obres d’artistes coetanis, francesos i catalans, que donen una bona idea de la riquesa de l’ambient artístic de l’època, alhora que s’expliquen les múltiples interaccions que es produïen en els ambients d’avantguarda i la conquesta social de l’estatut d’artista per part d’una dona.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Des de 19/04/2024 al 01/09/2024

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any