Exposició "Wu Tsang"

Horaris

El MACBA estrena la instal·lació fílmica de Wu Tsang, una meditació sobre la multiplicitat de significats que encarna la protagonista de l’òpera de Georges Bizet. Carmen és un símbol de llibertat i alhora un conducte per a la misogínia, una icona del sacrifici, una força impura, generadora, que constitueix una amenaça per a l’europeïtat. Filmada a Sevilla, la pel·lícula explora les adaptacions i construccions populars del mite de Carmen, que barreja la ficció amb un paisatge històricament disputat. L’obra se serveix del moviment i del so per entreteixir les diferents escenes i personatges.

Wu Tsang (Worcester, Massachusetts, 1982) és directora de cinema i artista de performance. A les seves obres explora històries ocultes, narratives marginalitzades i la mateixa acció performativa, combinant tècniques narratives i documentals amb incursions fantàstiques en l’imaginari. Tsang reimagina representacions racialitzades i amb enfocament de gènere més enllà del marc visible per incloure-hi les múltiples perspectives canviants amb què experimentem l’esfera social.

L´exposició estarà acompanyada per una sèrie d´actuacions en col·laboració amb el Festival Grec.

Les performances i instal·lacions de Tsang s’han presentat internacionalment en museus, biennals i festivals cinematogràfics. El 2018 va rebre la prestigiosa beca MacArthur.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Plaça dels Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Des de 20/07/2024 al 03/11/2024

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any