From Bubble

From Bubble, el projecte d’art contemporani ideat per l’artista Daniel Bagnon, dona el tret de sortida a un centenar d’activitats centrades en la malaltia d’Alzheimer que tenen com a objectiu conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre els efectes d’aquesta malaltia i el seu cost social.

La iniciativa té la implicació de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB), la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Alzheimer Catalunya, la Fundació ACE i la Fundació Uszheimer i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

El programa inclou conferències, un festival de curts, tallers i visites guiades, entre altres propostes.

Des del 22 d’octubre, unes quatre mil bombolles (bubbles) col·locades al terra senyalitzen una vintena de centres i espais municipals que oferiran alguna d’aquestes activitats. Formen un recorregut d’uns 10 kilòmetres i estan situades majoritàriament a Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu i les Corts.

L’acció del públic sobre aquestes bombolles vol simbolitzar la pèrdua progressiva de les connexions neuronals que afecta els malalts d’Alzheimer. Paral·lelament, al Museu Marítim de Barcelona s’exposa l’element central del projecte artístic de Bagnon: una escultura formada per 33 peces independents suspeses en altura que representen el cervell de les persones que pateixen la malaltia.

Podeu descarregar-vos el programa en aquest enllaç.


Conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre què representa la malaltia de l'Alzheimer i l'enorme cost social que té. Aquest és el principal objectiu que s'ha fixat Barcelona per l'Alzheimer. Al costat de les persones afectades i les seves famílies', una iniciativa que arrenca aquest dijous amb el projecte d'art contemporani From Bubble, una idea original de l'artista Daniel Bagnon. L'esdeveniment comptarà igualment amb la implicació directa de les cinc entitats de la ciutat que treballen en l'àmbit d'aquesta malaltia: l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Barcelona (AFAB), la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Alzheimer Catalunya, la Fundació ACE i la Fundació Uszheimer, a banda de la col·laboració de l'Ajuntament. Per fer-ho possible, Barcelona acollirà durant gairebé dos mesos un centenar d'activitats centrades en aquesta malaltia, que estaran distribuïdes per tota la ciutat, i que inclouran un festival de curts, conferències, performances, tallers i visites guiades, entre d'altres.

Al voltant de 4.000 bombolles (bubbles) col·locades al terra que configuren un recorregut d'uns 10 kilòmetres serviran per senyalitzar la vintena de centres i espais municipals que acolliran alguna de les activitats, i que s'ubicaran especialment als districtes de Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu i Les Corts. Les seus de les cinc entitats també acolliran part d'aquestes activitats. Les bombolles situades a diferents carrers de la ciutat utilitzen l'acció del públic sobre elles mateixes com un gran esdeveniment global que simbolitza la pèrdua progressiva de les connexions neuronals, tal com passa amb l'Alzheimer. L'element central de tot plegat és un gran cervell humà que s'ubicarà al Museu Marítim de Barcelona, una escultura de l'artista Daniel Bagnon formada per 33 peces independents suspeses en altura.


Programa complet d'activitats

Diferents espais de la ciutat

Adreça:
Pla Seu, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Diferents espais de la ciutat
Quan
Del 25/10/2018 al 11/12/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any