Galejada de trabucaires

Horaris

Altres

Se celebra a:
Font Canaletes.
Se celebra a:
La Plaça de Sant Jaume.

Inici a la Font de Canaletes. Recorregut: la Rambla, Ferran i plaça de Sant Jaume.

Galejada de trabucaires

A la Galejada de trabucaires hi participen les sis colles de trabucaires de la ciutat: la d’en Perot Rocaguinarda, la de Sant Andreu del Palomar, la de Gràcia, la de Sant Antoni, l’Escamot Trabucaire de la Santíssima Trinitat i la colla de Sant Martí de Provençals. L’acte començarà a Canaletes amb una galejada de lluïment, i tot seguit els grups faran una cercavila espetegant els seus trabucs des de la Rambla fins a la plaça de Sant Jaume.

Ja en aquesta plaça hi haurà noves galejades de lluïment. La tradició no escrita diu que les i els trabucaires faran coincidir la seva tronadora arribada amb la sortida d’autoritats cap a la plaça de la Mercè, l’ Anada a ofici .

Els trabucaires són grups armats amb trabucs sense munició que intervenen en seguicis, cercaviles i actes d’homenatge. La seva acció consisteix a galejar o fer gala, és a dir, llançar trets a l’aire per anunciar un fet festiu. L’origen d’aquesta activitat l’hem de cercar en el bandolerisme del segle XVII, tot i que la primera referència coneguda sobre trabucaires festius a Catalunya és de la mateixa època. A Barcelona, no va arribar fins al 1982, en una efervescència de recuperació festiva que mai més no ens ha deixat.

Font Canaletes

Adreça:
la Rambla, 131
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Font Canaletes
Quan
24/09/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any