Kosmopolis 2019

Kosmopolis és una trobada literària biennal que se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona des del 2002. Amb el lema “Els relats que mouen el món”, la desena edició girarà entorn dels relats del segle XXI que intenten donar sentit al món que hem creat.

Per debatre sobre aquests relats, en la trobada hi participaran Julian Barnes, Lisa Randall, Dave Eggers, Jocelyn Pook, Gonçalo M. Tavares, Han Kang, Philip Ball, Mona Eltahawy, Enrique Vila-Matas, Susan Orlean, Blixa Bargeld, Éric Sadin, Laura Bates, Simon Roy, Paula Bonet, Agustín Fernández Mallo, Helen Hester, Nuccio Ordine, Eva Baltasar, Paul Mason, Natza Farré, Vicente Molina Foix, Libby Heaney, Pere Arquillué, Najat El Hachmi, Rodrigo Fresán, Marina Garcés, José Ignacio Latorre, Rakaya Fetuga, Nick Srnicek o Manuel Bartual, entre molts altres autors.

Kosmopolis parlarà sobre la influència de la física quàntica en la nostra concepció de la “realitat”, reprendrà el tema dels feminismes per reflexionar sobre l’apoderament femení en tots els àmbits o analitzarà els dilemes ètics que plantegen les transicions dels capitalismes.

A més, la trobada disposarà de les seccions habituals: Diàlegs K, amb escriptors consagrats que conversaran sobre temes clau de la literatura i del nostre temps; el campionat europeu de Poetry Slam, que portarà a Barcelona els millors exponents internacionals del gènere, o les Nits Alfa, amb estrenes cinematogràfiques relacionades amb la literatura.

Horaris


Del 20 al 24 de març de 2019, la desena edició de Kosmopolis presentarà un programa de cinc dies que reunirà autors consagrats i noves veus per tractar alguns dels principals desafiaments de la cultura i la literatura en la seva concepció més oberta.

Amb el lema «Els relats que mouen el món», el festival girarà entorn dels relats del segle XXI que intenten donar sentit al mon que hem creat. Per debatre sobre aquests relats, ja han confirmat la seva participació Han Kang, Julian Barnes, Mona Eltahawy, Gonçalo Tavares, Susan Orlean, Philip Ball, Laura Bates i Éric Sadin.

Entre altres temes, parlarem sobre la influència de la física quàntica en la nostra concepció de la «realitat», reprendrem el tema dels feminismes per reflexionar sobre l´apoderament femení en tots els àmbits, analitzarem els dilemes ètics que ens plantejarà l´evolució de la intel·ligència artificial i explorarem l´evolució de la narrativa i els seus suports al Laboratori d´històries, que, amb el títol «El món que mou els relats», presentarà una mostra de petit format i un programa d´activitats.

No hi faltaran les seccions habituals com els Diàlegs K, amb escriptors consagrats que conversaran sobre temes clau de la literatura i del nostre temps; el campionat europeu de Poetry Slam, que portarà a la nostra ciutat els millors exponents internacionals del gènere; les Nits Alfa, amb estrenes cinematogràfiques relacionades amb la literatura, i les presentacions i signatures de llibres.

També continuarà la col·laboració amb entitats com Biblioteques de Barcelona, amb activitats per als professionals de les biblioteques, i Literature Across Frontiers (LAF), amb una xerrada sobre els escriptors refugiats a Europa. D´altra banda, els «Relats que mouen Kubrick» proposaran un seguit d´activitats relacionades amb l´exposició «Stanley Kubrick» que el CCCB dedica al cineasta i que tindrà el moment culminant durant els dies del festival.

A partir del gener us anirem informant amb més detall de tots els eixos temàtics i us anirem revelant més participants confirmats. Mentrestant, podeu llegir «Els relats que mouen el món», l´article de presentació del festival Kosmopolis 2019 que ha escrit el seu director, Juan Insua.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
Del 20/03/2019 al 24/03/2019.

Web

Web:
kosmopolis.cccb.org/ca
Web venda d'entrades:
ticketea.com

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any