La Nit de la Vigília

Atenció: Canvi d'horari. La Nit de la Vigília començarà a les 22:45h

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Plaça de Sant Jaume.

Inici: pl. de Sant Jaume. Recorregut: Ciutat, Regomir, Ample, Avinyó, Ferran i pl. de Sant Jaume

La Nit de la Vigília

El 23 de setembre és la vigília del dia gran. Si en horari diürn les sardanes, els castells i altres figures humanes hauran estat les protagonistes, quan el sol comenci a amagar-se, el carrer serà dels gegants. Al vespre, es plantarà la Xambanga al Pla de l’Os, i poc després els gegants i les gegantes enfilaran cap a la plaça de Sant Jaume, en un ambient de disbauxa i festa, fent gaudir tothom al seu pas.

Un cop arribin a la plaça de Sant Jaume, però, aquestes imponents figures gairebé no tindran temps de prendre’s un respir. Primer, entraran a l’Ajuntament, com mana el protocol, i una estona després tornaran a sortir per continuar passejant-se per Ciutat Vella. Bé, només ho faran tres colles: els Gegants de la Ciutat , els Gegants del Pi i els Gegants de Santa Maria del Mar , escortats pels Capgrossos Macers i una banda de música tradicional; els altres gegants i gegantes es quedaran a la Casa Gran, preparant-se per a les passades i balls de l’endemà.

La Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona organitza La Nit de la Vigília , un itinerari amb inici i final a la plaça de Sant Jaume, perquè les figures hi facin nit i estiguin a punt per als actes del 24 de setembre.

La Plaça de Sant Jaume

Adreça:
Pl Sant Jaume, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
La Plaça de Sant Jaume
Quan
23/09/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any