“Antoni Tàpies. Biografia política”

L’exposició “Antoni Tàpies. Biografia política” reuneix, per primera vegada, els conjunts i les sèries d’obres que van establir la identitat de Tàpies com un dels artistes essencials de la postguerra europea, des de mitjan dècada del 1950 i durant la del 1960. També exhibeix les obres que fan palès el compromís de l’artista amb la visualització de les lluites polítiques antifranquistes.

La mostra s’exhibirà a la Fundació Antoni Tàpies des del 8 de juny fins al 24 de febrer del 2019.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Antoni Tàpies.


L´obra d´Antoni Tàpies ha travessat condicions polítiques tan diverses com la postguerra, el franquisme, l´antifranquisme i la instauració de la democràcia a l´Estat espanyol. Malgrat la censura, l´estètica informalista i abstracta de Tàpies va esdevenir signe d´una politització silenciosa. Durant els darrers anys del franquisme la seva pintura va gaudir d´una agència indirecta que demostra una capacitat de mobilització insòlita. A un nivell internacional, Tàpies triomfà com el representant d´una nova generació d´artistes de l´Estat espanyol que sintonitzen amb el cosmopolitisme de l´expressionisme abstracte i l´​art autre impulsat per Michel Tapié. La circulació de les seves obres ateny les cites més destacades, com ara la Documenta, la Biennal de Venècia, la Biennal de São Paulo o el Carnegie International. La seva exhuberància formal, i el sentit paradoxal i irresoluble de les seves peces, el convertiran en un dels representants més destacats de l´art modern.

L´exposició reunirà per primera vegada conjunts i sèries d´obres que a mitjan dècada de 1950 i durant la de 1960 van establir la identitat de Tàpies com un dels artistes essencials de la postguerra europea, així com obres que fan palès el compromís de l´artista amb la visualització de les lluites polítiques antifranquistes. En el context d´aquesta exposició, les peces del fons de la Fundació i els préstecs procedents de col·leccions europees desplegaran la trajectòria de Tàpies a partir d´un exercici biogràfic que, lluny d´il·lustrar la vida de l´artista, pretén examinar la vida de les obres subjectes a una circulació que en pot activar un sentit ric i polisèmic, i on la política no sempre és reconeixible explícitament.

Aquesta exposició coincidirà amb l´edició d´​Antoni Tàpies. Biografia política​, à carrec d´Enciclopèdia Catalana i la Fundació Antoni Tàpies. Així mateix, a la tardor del 2018 la Fundació d´Antoni Tàpies acollirà un Congrés Internacional que pretén reunir investigadors i estudiosos que s´apropin a l´obra d´Antoni Tàpies com un cas d´estudi per aprofundir en el coneixement de la modernitat crítica. Aquestes iniciatives marquen l´inici d´un programa que ha de culminar l´any 2023, quan se celebri el centenari del naixement de l´artista.

Fundació Antoni Tàpies

Adreça:
C Aragó, 255
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona
On
Fundació Antoni Tàpies
Quan
Del 08/06/2018 al 24/02/2019.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any