“Berenice Abbott. Retrats de la modernitat”

Berenice Abbott es trasllada a París a la dècada dels anys vint del segle passat per estudiar-hi escultura. Allà coneix Man Ray, entra en contacte amb la fotografia i comença a treballar com a assistent de l’artista nord-americà.

La seva obra va fer de pont entre l’avantguarda europea i la naixent escena artística de Nova York. Va retratar els cercles artístics i intel·lectuals d’ambdues ciutats, i en tornar a Nova York, va documentar fotogràficament la transformació de la metròpolis nord-americana.

L’obra d’Abbot destaca per l’habilitat per identificar i retratar els canvis del seu entorn i ofereix un retrat excepcional de la modernitat del nou segle.

L’exposició s’estructura en tres seccions temàtiques: modernitat —idea que emana de tota la seva obra—, París i Nova York.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Fundació Mapfre.


Avantguardista i audaç, la fotògrafa nord-americana Berenice Abbott va actuar de pont entre els cercles culturals de París i de Nova York en les dècades del 1920 i del 1930. Els seus retrats d´artistes i intel·lectuals parisencs i la seva visió de les transformacions de la ciutat de Nova York constitueixen un retrat excepcional de la modernitat del segle XX.

Berenice Abbott. Pionera, moderna, audaç proposa un recorregut exhaustiu per la trajectòria de la fotògrafa nord-americana (Springfield, Ohio, 1898 – Monson, Maine, 1991). La seva obra, una de les més captivadores de la fotografia nord-americana de la primera meitat del segle XX, va fer de pont entre l´avantguarda del vell continent i la creixent escena artística de la Costa Est dels Estats Units dels anys 1920 i 1930.

L´obra d´Abbott és un reflex de la seva gran habilitat per identificar i retratar els canvis del seu entorn. En conjunt, les seves fotografies constitueixen un excepcional retrat de la modernitat del nou segle, idea sobre la qual pivota aquesta mostra.

L´exposició, estructurada en tres seccions temàtiques, recorre la seva carrera a través de gairebé dues-centes fotografies d´època. Entre aquestes, en un diàleg amb les de la fotògrafa nord-americana, s´exposen onze fotografies d´Eugène Atget positivades per la mateixa Abbott a finals de la dècada del 1950.

Sala Fundació Mapfre

Adreça:
C Diputació, 250
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona
On
Sala Fundació Mapfre
Quan
Del 20/02/2019 al 19/05/2019.

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any