“Daido Moriyama: A Diary”

La Fundació Foto Colectania inaugura l’exposició “Daido Moriyama: A Diary”, sobre la figura de l’influent fotògraf japonès Moriyama, guanyador del prestigiós premi Hasselblad, considerat el Nobel de la fotografia, l’any 2019.

Moriyama és un dels fotògrafs més reconeguts del Japó, elogiat tant per l’enfocament radical dels temes que tracta com per la seva aproximació a la fotografia. Les seves imatges reflecteixen una visió subjectiva i autèntica de la vida a la ciutat i del caos de l’existència quotidiana.

D’estil audaç i intransigent, el fotògraf va ser l’artista més destacat del moviment Provoke, que va tenir un paper essencial a l’hora d’alliberar la fotografia de la tradició i interrogar la naturalesa del mitjà.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Privada Foto Colectania.
Es venen les entrades a:
Fundació Privada Foto Colectania.


La Fundació Foto Colectania, gràcies a la col·laboració principal de la Fundació Banc Sabadell, inaugura l´exposició DAIDO MORIYAMA: A Diary, comissariada per Sara Walker i Louise Wolthers, al voltant de la figura de l'icònic fotògraf japonès, que va ser guardonat l´any 2019 amb el prestigiós premi Hasselblad.

A Diary és una habitació plena de nombrosos estrats d'una vida real: la vida d'Daido Moriyama són les seves imatges.
Les fotografies d'aquesta exposició són el resultat de gairebé cinquanta anys de creació d'imatges, que no poden llegir-se de manera cronològica o en grups temàtics.

Les obres procedeixen de la Fundació Hasselblad a Göteborg (Suècia), que ha produït la mostra amb motiu de l'entrega del prestigiós Premi Hasselblad a Daido Moriyama l´any 2019. El prolífic i influent artista japonès va aconseguir el guardó, considerat com el Nobel de la fotografia, l'any en què la Fundació Hasselblad celebrava el seu 40è aniversari.

Moriyama és un dels fotògrafs més reconeguts del Japó, elogiat tant pel seu enfocament radical dels temes que tracta, com per la seva aproximació a la fotografia. Les imatges de Moriyama reflecteixen una visió subjectiva i autèntica de la vida a la ciutat i del caos de l'existència quotidiana. El seu treball ocupa un espai únic entre l'il·lusori i el real. Moriyama es va convertir en l'artista més destacat del moviment Provoke, que va jugar un paper essencial a l'hora d'alliberar la fotografia de la tradició i interrogar la naturalesa del mitjà. El seu estil audaç i intransigent ha ajudat al reconeixement de la fotografia japonesa en un context internacional.

Fundació Privada Foto Colectania

Adreça:
Pg Picasso, 14
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Fundació Privada Foto Colectania
Quan
Del 03/06/2020 al 04/10/2020.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any