“Jamais”

Aquesta exposició sorgeix a partir del famós objecte Jamais, de l’any 1938, de l’artista surrealista Óscar Domínguez. L’obra és un fonògraf emmudit i pintat de blanc, el plat del qual està representat per un parell de pits que giren sota una mà que fa d’agulla, mentre que de l’amplificador en surten unes cames de dona.

Després d’haver-se presentat a la Galerie Gradiva d’André Breton a París, Jamais es va mostrar a l’Exposition Internationale du Surréalisme, organitzada per André Breton i Paul Éluard a la Galerie Beaux-Arts de París el 1938.

Després de la mostra, Jamais es va considerar desaparegut fins que l’any passat, amb motiu dels preparatius de l’exposició “Picasso. La mirada del fotògraf”, la troballa d’unes fotografies inèdites de Nick de Morgoli procedents d’una col·lecció privada en va tornar a donar pistes.

Es tracta d’una sèrie d’imatges en què s’observa Picasso amb l’objecte Jamais al seu taller parisenc de la Rue des Grands-Augustins. Gràcies, doncs, a aquesta descoberta casual, s’ha pogut saber que Domínguez va regalar aquesta peça a Picasso amb motiu de l’amistat que els unia.

L’exposició exhibeix, a més de les fotografies de Morgoli, una sèrie d’imatges de l’Exposition Internationale du Surréalisme, així com l’objecte Jamais, que s’ha restaurat després de gairebé un segle sense haver estat exposat.

 

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Picasso.


L´exposició sorgeix a partir del famós objecte Jamais, de l´any 1938, de l´artista surrealista Óscar Domínguez. L´obra consisteix en un fonògraf emmudit i pintat de blanc el plat del qual està representat per un abdomen que gira sota una mà que fa d´agulla, mentre que de l´amplificador en surten unes cames de dona.

Després d´haver estat presentat a la Galerie Gradiva d´André Breton a París, Jamais es va mostrar a l´Exposition Internationale du Surréalisme, organitzada per André Breton i Paul Eluard a la Galerie Beaux-Arts de París el 1938. L´exposició, la més important que havien organitzat mai els surrealistes, va tenir un gran impacte i es va convertir en un esdeveniment de marcat caràcter simbòlic en vigílies de la Segona Guerra Mundial. S´hi van presentar peces clau del surrealisme, com el passeig dels maniquins de Domínguez, el taxi plujós de Dalí o el sostre fet a base de sacs de carbó de Duchamp, entre altres. Picasso també hi va participar amb algunes pintures.

Jamais, però, es va considerar desaparegut fins que l´any passat, amb motiu dels preparatius de l´exposició Picasso. La mirada del fotògraf, la troballa d´unes fotografies inèdites de Nick de Morgoli procedents d´una col·lecció privada en va tornar a donar pistes. Es tracta d´una sèrie d´imatges en què s´observa Picasso amb l´objecte Jamais al seu taller parisenc de la Rue des Grands-Augustins. Gràcies, doncs, a aquesta descoberta casual, s´ha pogut saber que Domínguez va regalar aquesta peça a Picasso amb motiu de l´amistat que els unia.

L´exposició que presentem mostrarà, a més de les fotografies de Morgoli, una sèrie d´imatges de l´Exposition Internationale du Surréalisme, així com l´objecte Jamais, que ha estat restaurat per a l´ocasió per la nostra restauradora Reyes Jiménez en cap després de gairebé un segle sense haver estat exposat.

Museu Picasso

Adreça:
C Montcada, 15*23
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Museu Picasso
Quan
Del 15/07/2020 al 08/11/2020.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any