“La ruta dels esclaus”

Àfrica, Amèrica i Europa. Tres continents implicats en el tràfic d’esclaus posen les seves tradicions musicals més antigues al servei d’un homenatge a les víctimes del tràfic negrer, un dels capítols més vergonyosos de la història de la humanitat.

La nova experiència musical de Jordi Savall, el gran mestre de la música antiga, i dels seus còmplices musicals recorre un conjunt de músiques que van del 1444 al 1888 i que tenen com a punt de connexió un dels moments més foscos de la història, el tràfic i l’explotació d’éssers humans.

Buscant una reconciliació musical i apostant per reivindicar una herència multicultural, aquestes músiques són interpretades per músics del Brasil, Colòmbia, Mèxic, Mali, el Marroc i Madagascar, i mantindran un diàleg amb les formes musicals hispanes. I, amb la música, textos sobre l’esclavatge amb testimonis, cròniques i reflexions de pensadors.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Grec.
Es venen les entrades a:
Teatre Grec. A taquilles el mateix dia com a mínim 1 hora abans de l'inici. Entrades sense descompte i també amb descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambla (grups i Last Minute) i abonaments.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona. - Grec Festival de Barcelona
Es venen les entrades a:
Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes, sent l'únic punt de venda dels descomptes per a grups i Last Minute.
Es venen les entrades a:
Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambla (grups i Last Minute).


Àfrica, Amèrica i Europa. Tres continents implicats en el tràfic d'esclaus posen les seves tradicions musicals més antigues al servei d'un homenatge a les víctimes del tràfic negrer, un dels capítols més vergonyosos de la història de la humanitat.

Tan punyent i dolorosa, com magnífica i reveladora. Així han descrit alguns crítics la nova experiència musical que ens proposen Jordi Savall, el gran mestre de la música antiga, i els seus còmplices musicals a Les rutes de l'esclavatge. L'intèrpret torna a fer, com en anteriors ocasions, un recorregut temàtic pels sons del passat, concretament un conjunt de músiques que van del 1444 al 1888 i que tenen com a punt de connexió un dels moments més foscos de la història, aquell tràfic i explotació d'éssers humans que, dirigit des d'Europa, va destruir les vides de tants africans traslladats per força al continent americà per realitzar les feines més dures. Buscant una reconciliació musical i apostant per posar en valor una herència multicultural, Savall ha preparat un programa d´aquestes músiques conservades a partir de les antigues tradicions dels descendents dels esclaus. Aquestes músiques són interpretades per músics del Brasil, Colòmbia, Mèxic, Mali, el Marroc i Madagascar, i mantindran un diàleg amb les formes musicals hispanes, inspirades en els cants i les danses dels esclaus i dels indígenes, i també amb les basades en les tradicions africanes, mestisses o índies. I, amb la música, textos sobre l'esclavatge amb testimonis, cròniques i reflexions de pensadors.

Es tracta d'una mena de gran retrat musical d'una època, una "fotografia" sonora que ens mostra les actituds envers els africans dels habitants de l'anomenat món occidental, tant a Europa com a l´Amèrica Llatina o als Estats Units, però també les qualitats de la música com a font de pau i consolació i com a últim refugi de l'alegria i l'esperança. Una gran lliçó de música i història signada per un apassionat del mestissatge musical i del diàleg intercultural que ha estat apadrinada per la Unesco.

Aquest programa ha estat patrocinat per la Unesco.

Interpretació: Un recitador per determinar

Interpretació musical: Canadà Neema Bickersteth (cant) Mali Mohamed Diaby (cant), Ballaké Sissoko (kora), Fanta Sayon Sissoko i d'altres intèrprets per determinar (veus) Mèxic / Colòmbia Tembembe Ensamble Continuo: Ada Coronel (viola de mà, guasá, dansa i veu), Leopoldo Novoa (marimba, marimba de chonta i tiple colombià), Ulises Martínez (violó, viola de mà, leona i veu) i d'altres intèrprets per determinar Brasil Maria Juliana Linhares (soprano), Zé Luis Nascimento (percussió) La Capella Reial de Catalunya Arianna Savall (soprano), David Sagastume (contratenor), Víctor Sordo (tenor), Petter Udland Johansen (tenor), Yannis François (baríton), Daniele Carnovich (baix) Hespèrion XXI Pierre Hamon (flautes), Béatrice Delpierre (xeremia), Daniel Lassalle (sacabutx), Jordi Savall (viola de gamba soprano), Xavier Puertas (violó), Pedro Estevan (percussió) i d'altres intèrprets per determinar

Direcció: Jordi Savall Selecció de músiques de Mali: Mohamed Diaby, Violet Diallo & 3MA Selecció de músiques de Mèxic i Colòmbia: Leopoldo Novoa Selecció de músiques del Brasil: Maria Juliana Linhares Selecció de les cançons d´esclaus i gòspel antic: Jordi Savall Investigació històrica i literària: Sergi Grau, Manuel Forcano, Jordi Savall Traducció dels textos: Gilbert Bofill i Ball Concepció del programa i selecció final de les músiques i dels textos: Jordi Savall

Teatre Grec

Adreça:
Pg Santa Madrona, 36
:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Teatre Grec
Quan
29/07/2019

Telèfon

Telèfon de l'acte:
933161000 (informació sobre l'accesibilitat dels espais)
Telèfon de l'acte:
933171416 (missatges text curt per a persones amb discapacitat auditiva)

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any