“La vaga de La Canadenca”

La vaga de La Canadenca (febrer i març del 1919) és un d’aquells esdeveniments que queden en la memòria col·lectiva com la representació d’un gran triomf. La conquesta de la jornada de vuit hores gràcies a aquesta important vaga és un símbol dels drets laborals que va aconseguir la classe obrera.

Cent anys després dels fets, aquesta exposició fa ressaltar el paper de Catalunya en la consecució d’aquesta fita. La mostra proposa una passejada per endinsar-se en aquesta època a través de les filmacions i les imatges de fotoperiodistes i d’humoristes gràfics que s’hi exposen. Els documents originals i el testimoni dels protagonistes permeten entendre millor la mobilització i conèixer-ne de prop les etapes.

Horaris

Altres

Organitzat per:
Museu d'Història de Catalunya.
Se celebra a:
Museu d'Història de Catalunya.


Hi ha esdeveniments que la memòria col·lectiva recorda com a moments de tri omf i la vaga de La Canadenca n'és un. Obtenir la jornada de 8 hores va ser indubtablement una gran fita en la lluita pels drets laborals de la classe obrera. Al cap de cent anys d'aquells fets, aquesta exposició vol ressaltar el paper de Catalunya en la consecució d'aquesta important millora en les condicions de treball.

La vaga es va iniciar a l'empresa Riegos y Fuerza del Ebro, que estava duent a terme el projecte d'electrificació de Catalunya, va ser liderada pel Comitè de la Regional Catalana de la CNT i la van protagonitzar i guanyar obrers que treballaven en diferents indrets de Catalunya.

L'exposició que us presentem està dividida en tres àmbits: el context, la vaga en si i la llarga lluita per aconseguir la reducció de la jornada laboral a 8 hores. Les imatges de fotoperiodistes i d´humoristes gràfics, les filmacions, l'aportació de documents originals i les reflexions de protagonistes dels fets són els recursos que utilitza l'exposició per relatar visualment els esdeveniments, identificar alguns dels seus protagonistes i apropar- nos a l'època. A més, la cronologia facilita entendre millor cada etapa d'aquesta mobilització.

La jornada de 8 hores va suposar un abans i un després en les condicions de treball, però la lluita sindical continua avui en dia perquè encara resten molts drets laborals per conquerir.

Museu d'Història de Catalunya

Adreça:
Pl Pau Vila, 3
:
Ciutat Vella
Barri:
La Barceloneta
Codi postal:
08039
Població:
Barcelona
On
Museu d'Història de Catalunya
Quan
Del 13/06/2020 al 13/09/2020.

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any