“Max Beckmann”

Aquesta exposició monogràfica s’endinsa en l’obra de l’artista alemany, construïda sobre un realisme ple de ressonàncies simbòliques, un testimoni vigorós de la convulsa societat del seu temps.

Concebuda en col·laboració amb el Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, la mostra planteja un recorregut temàtic per l’obra de Max Beckmann (Leipzig, 1884 – Nova York, 1950) dividit en dues seccions. La primera cobreix l’etapa a Alemanya des dels anys anteriors a la Primera Guerra Mundial, quan va començar a ser conegut, fins a l’ascens del feixisme, durant la dècada de 1930, quan va ser expulsat de l’escola d’art de Frankfurt i li van impedir exposar les seves obres.

La segona part se centra en els anys a Amsterdam i els Estats Units i s’estructura al voltant de quatre metàfores relacionades amb l’exili com una condició existencial de l’home modern: “Màscares”, sobre la pèrdua d’identitat de l’exiliat; “Babilònia elèctrica”, sobre la ciutat moderna; “El llarg adeu”, sobre l’exili i mort, i “El mar”, com a metàfora de l’infinit i la nostàlgia.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.
Es venen les entrades a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.


Aquesta exposició monogràfica s´endinsa en l´obra de l´artista alemany construïda sobre un realisme ple de ressonàncies simbòliques, testimoni vigorós de la convulsa societat del seu temps.

Feta en col·laboració amb el Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, la mostra planteja un recorregut temàtic per l'obra de Max Beckmann (Leipzig, 1884 – Nova York, 1950) dividit en dues seccions. La primera cobreix l'etapa a Alemanya des dels anys anteriors a la Primera Guerra Mundial, quan va començar a ser conegut, fins a l'ascens del feixisme a la dècada de 1930, quan és expulsat de l'escola d'art de Frankfurt i li impedeixen exposar les seves obres.

La segona part se centra en els anys a Amsterdam i els Estats Units, i s'estructura al voltant de quatre metàfores relacionades amb l'exili com una condició existencial de l'home modern: Màscares, sobre la pèrdua d'identitat de l'exiliat; Babilònia elèctrica, sobre la ciutat moderna; El llarg adeu, sobre l'exili i mort, i El mar, com a metàfora de l'infinit i la nostàlgia.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 21/02/2019 al 26/05/2019.

Web

Web venda d'entrades:
caixaforum.es

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any