“Passió per l’Egipte faraònic”

En el marc del 25è aniversari de la Fundació Arqueològica Clos, l’exposició “Passió per l’Egipte faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona” permet descobrir prop d’una cinquantena de col·leccionistes privats, diversos museus i alguns dels antiquaris i de les cases de subhastes de més prestigi i tradició de la ciutat.

Personatges desconeguts per al públic general i d’altres de més mediàtics com Rodolfo Valentino, Terenci Moix, Lord Carnarvon o la família de Winston Churchill van estar vinculats d’una o altra manera a les peces que s’exposen al museu. Algunes de les peces provenen d’institucions egiptològiques tan emblemàtiques com el Pitt Rivers Museum, de la Universitat d’Oxford, o el Museum of Fine Arts de Boston, així com de personatges excèntrics de principis del segle XIX que segur que us fascinaran.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Arqueològica Clos.


En el marc del 25è Aniversari de la Fundació Arqueològica Clos, l´exposició Passió per l´Egipte Faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona està formada per més d´un centenar de peces del fons de la col·lecció permanent del museu i documents de la Biblioteca Jordi Clos Llombart.

Des de fa anys s´ha fet un seguiment rigorós de les peces per tal de reconstruir la seva història més recent. El resultat ha estat molt fructífer i prou rellevant per realitzar una exposició que mostri al públic la universalitat de l´interès per l´antic Egipte a partir de l´experiència i el patrimoni del Museu Egipci de Barcelona; algunes de les peces exposades acumulen 200 anys de història en el món del col·leccionisme, passant de mà en mà fins a incorporar-se al fons permanent del museu.

L´exposició permet descobrir prop d´una cinquantena de col·leccionistes privats, varis museus i alguns dels antiquaris i cases de subhastes amb més prestigi i tradició.

Personatges desconeguts per al públic en general i d´altres més mediàtics com Rodolfo Valentino, Terenci Moix, Lord Carnarvon o la família de Winston Churcill, van estar vinculats d´una o altra manera a les peces que s´exposen. Algunes de les peces provenen d´institucions egiptològiques tan emblemàtiques com el Pitt Rivers Museum de la Universitat d´Oxford o el Museum of Fine Arts de Boston, així com d´excèntrics personatges de principis del S. XIX que no deixaran de fascinar-nos per la seva extravagant personalitat pública. Coneixerem de molt a prop els motius de moltes passions per Egipte, els mitjans que van fer possible desenvolupar-la i els resultats.

L´exposició inclou una presentació visual que recull els moments més importants de la vessant col·leccionista de Jordi Clos amb una selecció de les obres que any rere any s´han anat incorporant, i que mostren com d´una passió personal es crea un dels museus més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

Fundació Arqueològica Clos

Adreça:
C València, 284
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona
On
Fundació Arqueològica Clos
Quan
Del 12/07/2018 al 31/12/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any