“Picasso-Picabia. La pintura en qüestió”

Composta per més de 150 peces (pintures i arts gràfiques) i documents d’arxiu (revistes, cartes i fotografies), l’exposició proposa analitzar el diàleg que s’estableix entre les obres de Picasso i Picabia, i mostrarà els vincles reals o imaginats entre ells. Els dos artistes, d’origen espanyol, als quals es va relacionar en els seus començaments per la semblança dels seus cognoms —fet que va provocar una confusió en la premsa quan encara eren poc coneguts—, van compartir, sobretot, el desig de desafiar les convencions pictòriques que la historiografia de l’art havia establert, i tant per a l’un com per a l’altre, “assassinar la pintura” va ser el camí que van prendre per rejovenir.

La mostra comença amb l’aparició del cubisme i continua amb el sorgiment de dadà —del qual Picabia és, sens dubte, un dels seus protagonistes—, sense oblidar els anys vint, quan tots dos comparteixen el gust per una personal tornada al classicisme. La mostra acaba amb una selecció de les seves últimes teles: si Picasso torna incansablement a la figura humana fins a la seva mort, Picabia, per la seva banda, redueix l’acte de pintar a subtils monocroms esquitxats per punts.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Fundació Mapfre.


L'exposició Picasso-Picabia uneix, per primera vegada, a aquests dos artistes fonamentals del segle XX a través d'un recorregut per la història de l'art modern. El diàleg que s'estableix entre les obres dels dos artistes mostrarà els vincles reals o imaginats entre ells. Així, la mostra comença amb l'aparició del cubisme i continua amb el sorgiment de Dadà -del qual Picabia és sens dubte un dels seus protagonistes-, sense oblidar els anys vint, quan tots dos comparteixen el gust per una personal volta al classicisme. La mostra finalitza amb una selecció dels seus últims llenços: si Picasso torna incansablement a la figura humana fins a la seva mort, Picabia, per la seva banda, redueix l'acte de pintar a subtils monocroms esquitxats per punts.

Comissaria: Aurélie Verdier.

Sala Fundació Mapfre

Adreça:
C Diputació, 250
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any